Φορτωμένο με 48 κιλά χασίς μισθωμένο Ι.Χ. στη Θεσπρωτία

on .

NARKOTIKA 20 8 21 

Φρένο σ’ ένα ακόμη φορτίο χασίς έβαλαν χθες το πρωί οι Αστυνομικοί της Ηπείρου, συλλαμβάνοντας τον μεταφορέα του, πριν προλάβει να το προωθήσει στην ενδοχώρα.

Το αυτοκίνητο που ήταν φορτωμένο με σημαντική ποσότητα ναρκωτικών εντόπισαν σε περιοχή της Θεσπρωτίας άνδρες του Τμήματος Δίωξης και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών στη χώρα.

Ο αλλοδαπός οδηγός του οχήματος συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για κατοχή, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών. Με τις ίδιες κατηγορίες βαρύνεται ημεδαπός συνεργός του, ο οποίος ταυτοποιήθηκε για την εμπλοκή του στην υπόθεση. 48 κιλά χασίς

Κατά τον έλεγχο που διενήργησαν οι αστυνομικοί στο αυτοκίνητο, βρέθηκαν στο χώρο των αποσκευών και κατασχέθηκαν- ταξιδιωτικοί σάκοι που περιείχαν:

- 8 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη συνολικού βάρους 48 κιλών και 280 γραμμαρίων και 3 19 συσκευασίες με κατεργασμένη κάνναβη («σοκολάτα») συνολικού βάρους 1 κιλού και 917 γραμμαρίων. Όπως προέκυψε το αυτοκίνητο, το οποίο κατασχέθηκε, είχε μισθώσει ο Έλληνας κατηγορούμενος από εταιρία εμπορίας μεταχειρισμένων οχημάτων.

Ο συλληφθείς επρόκειτο να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, ενώ προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας. Εξιχνίαση κλοπών…

Το χθεσινό αστυνομικό δελτίο περιελάμβανε και δυο εξιχνιάσεις κλοπών σε Γιάννενα και Πάργα.

-Η μια έγινε προχθές τα ξημερώματα στην Ανατολή Ιωαννίνων και για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν ημεδαπός και αλλοδαπός, οι οποίοι εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από αστυνομικούς.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι κατηγορούμενοι αφαίρεσαν μέσα από αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι του ιδιοκτήτη χρηματικό ποσό 60 ευρώ.

-Χθες το πρωί στην Πάργα συνελήφθη ημεδαπός, γιατί εισήλθε σε βοηθητικό χώρο επιχείρησης ενοικιαζόμενων δωματίων και αφαίρεσε από τσάντα εργαζόμενης το χρηματικό ποσό των 55 ευρώ.

Έγινε όμως αντιληπτός από το θύμα, το οποίο ενημέρωσε τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης και με τη συνδρομή αστυνομικών που μετέβησαν άμεσα στο σημείο συνελήφθη.