«Εύθραυστη» σταθεροποίηση των κρουσμάτων στην Ήπειρο

on .

KORONOIOS TEST 3

• Ελαφρώς μειωμένος ήταν χθες ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων τόσο πανελλαδικά, όσο και στην Ήπειρο, ωστόσο προβληματισμός υπάρχει για την Πρέβεζα, όπου για μια ακόμη ημέρα ανακοινώθηκε διψήφιος αριθμός. 
 Το τελευταίο 24ωρο σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ στην Ήπειρο επιβεβαιώθηκαν 54 κρούσματα (31 Γιάννενα, 13 Πρέβεζα, και από 5 σε Άρτα και Θεσπρωτία). Μπορεί τα τελευταία 24ωρα να παρατηρείται μια σχετική σταθεροποίηση των κρουσμάτων, όμως παραμένει «εύθραυστη», καθώς είναι μια εικόνα που μπορεί ν’ αλλάξει από την μια ημέρα στην άλλη, όπως έχει αποδειχθεί και στο παρελθόν. Γι’ αυτό και θα πρέπει να συνεχίσουμε όλοι - εμβολιασμένοι και μη - να τηρούμε ευλαβικά τα μέτρα προστασίας.
Πανελλαδικά τα κρούσματα χθες ανήλθαν σε 2.874, ενώ σημειώθηκαν και 15 νέοι θάνατοι. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 144, με τη διάμεση ηλικία τους να είναι τα 65 έτη. 
Βαρύτητα στους εμβολιασμούς 
Στο μεταξύ, το βάρος τόσο στη χώρα μας, όσο και στο εξωτερικό δίνεται στους εμβολιασμούς, καθώς οι Κυβερνήσεις επιδίδονται σε αγώνα δρόμου, προκειμένου να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι πολίτες, πριν το χειμώνα, καθώς κανείς δεν μπορεί να προβλέψει την πορεία της πανδημίας τους επόμενους μήνες. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την Πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν το 70% του ενήλικου πληθυσμού της Ε.Ε. έχει λάβει ήδη την πρώτη δόση του εμβολίου, ενώ το ποσοστό των ενηλίκων που είναι πλήρως εμβολιασμένο ανέρχεται στο 57%. «Η προληπτική διαδικασία ήταν πολύ επιτυχημένη - αλλά πρέπει να συνεχίσουμε την προσπάθεια. Η παραλλαγή Δέλτα είναι πολύ επικίνδυνη. Καλώ λοιπόν όλους αυτούς που έχουν την ευκαιρία να εμβολιαστούν. Για τη δική τους υγεία και για την προστασία άλλων. Η Ε.Ε. θα συνεχίσει να παρέχει επαρκή ποσότητα εμβολίων», τόνισε η πρόεδρος της Κομισιόν.
5 εκατ. στην Ελλάδα
Την ίδια ώρα, η χώρα μας συμπλήρωσε 5 εκατ. ολοκληρωμένους εμβολιασμούς (και με τις δυο δόσεις), με τον πρωθυπουργό να ανεβάζει στο διαδίκτυο βίντεο της κυβέρνησης για την εκστρατεία εμβολιασμού, γράφοντας τα εξής: «5 εκατομμύρια συμπολίτες μας είναι πλέον πλήρως εμβολιασμένοι. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι συμμετέχουν στην εκστρατεία εμβολιασμού, τους υγειονομικούς, τις Ένοπλες Δυνάμεις, και σε κάθε μία και κάθε έναν που συμβάλλει σε αυτή την μεγάλη εθνική προσπάθεια».
Οι εκπαιδευτικοί
Πάντως η συζήτηση για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών σε ορισμένες κατηγορίες συνεχίζεται. Ο Κ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι οι εκπαιδευτικοί δεν συμπεριλαμβάνονται στη λίστα και χθες κατατέθηκε τροπολογία προς ψήφιση στη Βουλή, σύμφωνα με την οποία από Σεπτέμβριο θα είναι υποχρεωμένοι να προσέρχονται στις σχολικές τους μονάδες με βεβαίωση εμβολιασμού, νόσησης Covid- 19 ή αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου (rapid test ή PCR).
Στην τροπολογία προβλέπεται ακόμη πως οι δάσκαλοι και οι καθηγητές που δεν θα παρουσιάσουν τα παραπάνω έγγραφα θα μπαίνουν σε καθεστώς αναστολής καθηκόντων, ενώ δεν θα τους καταβάλλονται αποδοχές. Επιπλέον, η περίοδος της αναστολής δεν θα λογίζεται ως χρόνος πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας.