Δια ζώσης οι εξετάσεις και τα μαθήματα στο Πανεπ. Ιωαννίνων

on .

panepisthmio

• Επιστροφή στην κανονικότητα από Σεπτέμβριο αποφάσισε η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, κατά τη συζήτηση με τη συμμετοχή μελών της Επιτροπής Θεμάτων Υγείας.

Πιο συγκεκριμένα αποφάσισε:

- Οι εξετάσεις των μαθημάτων στην εξεταστική περίοδο Σεπτεμβρίου είναι εφικτό να πραγματοποιηθούν και δια ζώσης, σύμφωνα με τις αποφάσεις των Γ.Σ. των Τμημάτων, εφόσον τηρούνται τα ισχύοντα μέτρα ασφάλειας και προστασίας της υγείας.

- Τα μαθήματα, τα εργαστήρια, οι κλινικές ασκήσεις και η πρακτική άσκηση των φοιτητών να πραγματοποιηθούν δια ζώσης από τον Οκτώβριο και για όλο το χειμερινό εξάμηνο, με απαραίτητο τον συνδυασμό του εμβολιασμού, της πραγματοποίησης συνεχών ελέγχων (rapid tests) για όσους δεν εμβολιασθούν και χρήσης μάσκας.

- Τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας (φοιτητές, καθηγητές , διδάσκοντες και διοικητικοί υπάλληλοι) καλούνται να εμβολιασθούν καθολικά, ώστε η δια ζώσης λειτουργία του ακαδημαϊκού έργου να γίνεται με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια για όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας.

-Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων έχει, ήδη, υποβάλλει αίτημα προς το Υπουργείο Παιδείας για την άμεση λειτουργία τεσσάρων Εμβολιαστικών Κέντρων εντός των Πανεπιστημιουπόλεων σε Ιωάννινα, Άρτα και Πρέβεζα.

- Σε συνέχεια της πολύ επιτυχημένης συνεργασίας με τον ΕΟΔΥ, ζητά την πραγματοποίηση τακτικών ελέγχων (rapid tests) από κινητή μονάδα δύο φορές την εβδομάδα σε κάθε Πανεπιστημιούπολη.

- Επίσης το Πανεπιστήμιο θα αιτηθεί την έγκριση έκτακτης χρηματοδότησης για την προμήθεια υλικών προστασίας από την πανδημία Covid-19 για τις αίθουσες διδασκαλίας, τα εργαστήρια, τις κλινικές και τις υπηρεσίες του.

- Παράλληλα, ζητά από τα Αστικά ΚΤΕΛ των Ιωαννίνων, Άρτας Πρέβεζας να αυξηθεί ο αριθμός των δρομολογίων προς και από το Πανεπιστήμιο για την ασφάλεια των φοιτητών. Ο συντονισμός των ωραρίων μαθημάτων, εργαστηρίων, κλινικών ασκήσεων θα γίνει διατμηματικά, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Τέλος, η Σύγκλητος για μια ακόμη φορά καλεί όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας και ιδιαίτερα τις φοιτήτριες και τους φοιτητές να επιλέξουν άμεσα τον εμβολιασμό για την προστασία της υγείας των ιδίων και των συναδέλφων τους.