Να τιμωρούνται με αυστηρές ποινές όσοι ρυπαίνουν το περιβάλλον!

on .

SKOYPIDIA MPAZA XOMATERH

• Απογοήτευση, θυμό και θλίψη προκαλούν οι εικόνες που αντικρίζει συχνά κανείς με αυτοσχέδιες χωματερές και σκουπιδότοπους ακόμη και με στερεά αντικείμενα, στα πιο απίθανα σημεία.

Ασυνείδητοι, χωρίς ίχνος περιβαλλοντικής ευαισθησίας εναποθέτουν κάθε λογής άχρηστο αντικείμενο που θέλουν να ξεφορτωθούν σε δάση, ρέματα, χαράδρες, δίπλα σε ποτάμια, μέσα σε λίμνες (πριν λίγο καιρό και τι δεν ανέσυραν οι δύτες από το βυθό της λίμνης Παμβώτιδας, από λάστιχα μέχρι ολόκληρα μηχανάκια!), αδιαφορώντας για την τεράστια οικολογική καταστροφή που προκαλούν!

Να μπει φρένο!

Σ’ αυτές τις απαράδεκτες πρακτικές, θα πρέπει κάποτε να μπει ένα τέλος. Κι αυτό θα συμβεί μόνο εάν οι επιτήδειοι βρεθούν αντιμέτωποι με το Νόμο.

Τότε ίσως μπει ένα φρένο! Μια τέτοια περίπτωση καταγράφηκε στο Δήμο Βορείων Τζουμέρκων, περιοχή με απαράμιλλη φυσική ομορφιά, όπου αστυνομικοί του Α.Τ. Βορείων Τζουμέρκων, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, ταυτοποίησαν τα στοιχεία ημεδαπού σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της περιβαλλοντικής νομοθεσίας.

Ειδικότερα, μετά από μεθοδική έρευνα που διεξήγαν σχετικά με περιστατικό περιβαλλοντικής ρύπανσης που έγινε στην περιοχή Μηλιές του Δήμου Β. Τζουμέρκων, διαπιστώθηκε ότι ο κατηγορούμενος κατά το τελευταίο τρίμηνο προέβη τρεις φόρες (!) σε απόρριψη απορριμμάτων, κυρίως ηλεκτρικών συσκευών, σε χαράδρα της περιοχής.

Ο Ν. Βαϊτσης

Σε ανάρτησή του ο Αντιδήμαρχος Νίκος Βαΐτσης ευχαρίστησε «το Α.Τ. Βορείων Τζουμέρκων και το προσωπικό για τον απόλυτο επαγγελματισμό που υπέδειξαν όλους αυτούς τους μήνες μέχρι να καταφέρουμε να φτάσουμε στα ίχνη των υπεύθυνων για τη ρύπανση.

Με λυπεί το γεγονός ότι ο εν λόγω κύριος είναι επαγγελματίας, όχι όμως από την περιοχή μας. Το λόγο τώρα έχει η δικαιοσύνη».