Κατασχέθηκαν 76 κιλά χασίς μετά από καταδίωξη στο Επταχώρι Καστοριάς

on .

NARKOTIKA DEMATA 14 7 21

• Δεν αφήνουν σε… χλωρό κλαρί οι αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων τα διάφορα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών, αφού τις περισσότερες φορές βρίσκονται ένα βήμα πριν από αυτά, βάζοντας φρένο σε μεγάλες ποσότητες χασίς, ακόμη κι αν χρειαστεί να δράσουν… εκτός έδρας.

Μια ακόμη επεισοδιακή και μετά από καταδίωξη σύλληψη έγινε στο Επταχώρι Καστοριάς, μεταξύ Ηπείρου και Μακεδονίας, όπου οι αστυνομικοί πέρασαν τις χειροπέδες σε μια Ελληνίδα, ενώ αναζητούν τον αλλοδαπό συνεργό της, ο οποίος έχει ταυτοποιηθεί. Και οι δυο κατηγορούνται κατά περίπτωση για μεταφορά, διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών, απείθεια, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και επικίνδυνη οδήγηση. Ειδικότερα, μετά από συντονισμένες ενέργειες οι αστυνομικοί εντόπισαν τους κατηγορούμενους σε περιοχή του Επταχωρίου Καστοριάς να επιβαίνουν σε αυτοκίνητο.

Ωστόσο εκείνοι όταν αντιλήφθηκαν την παρουσία αστυνομικών επιχείρησαν να αποφύγουν τον έλεγχο, αναπτύσσοντας ταχύτητα και πραγματοποιώντας επικίνδυνους ελιγμούς, ενώ προσέκρουσαν και πάνω σε υπηρεσιακό αυτοκίνητο.

Με 76 κιλά χασίς

Σε κοντινή απόσταση, ο αλλοδαπός οδηγός εγκατέλειψε το αυτοκίνητο και τράπηκε σε φυγή πεζή σε δύσβατη και δασώδη περιοχή, ενώ η γυναίκα ακινητοποιήθηκε και συνελήφθη στο σημείο.

Εντός του αυτοκινήτου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 74 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 76 κιλών και 500 γραμμαρίων. Ακόμη, στο πλαίσιο των ερευνών εντοπίστηκε στην ίδια περιοχή και κατασχέθηκε ένα δεύτερο αυτοκίνητο, το οποίο, όπως προέκυψε, είχε μισθώσει η κατηγορούμενη, προκειμένου να λειτουργήσει ως προπομπός της μεταφοράς των ναρκωτικών, αλλά λόγω βλάβης το εγκατέλειψε.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν: το αυτοκίνητο της μεταφοράς των ναρκωτικών, ιδιοκτησίας του αλλοδαπού, τσαντάκι με έγγραφα και χρηματικό ποσό 100 ευρώ και κινητό τηλέφωνο.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ οι έρευνες συνεχίζονταν για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του συγκατηγορουμένου της.