Η ΕΛΕΠΑΠ θα τιμηθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

on .

ELEPAP STEGES AMEA 7 10 20

• Με το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη 2021 θα τιμηθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Προσώπων (ΕΛΕΠΑΠ). Πρόκειται για το πρώτο φιλανθρωπικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο στην Ελλάδα το οποίο παρέχει υπηρεσίες αποκατάστασης σε παιδιά από το 1937.

Με εγκαταστάσεις σε 6 παραρτήματα σε όλη την Ελλάδα, μεταξύ των οποίων και στα Γιάννενα, η οργάνωση υποδέχεται βρέφη, παιδιά και ενήλικες και τους προσφέρει θεραπευτικά προγράμματα, εκπαίδευση και ιατρική παρακολούθηση. Παράλληλα πλαισιώνει και παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες στις οικογένειές τους. Το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη αναγνωρίζει πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής συνεργασίας και προωθούν τις κοινές μας αξίες. Απονέμεται κάθε χρόνο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σε άτομα, ομάδες, ενώσεις ή οργανώσεις που με τις δράσεις τους προάγουν τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τα θεμελιώδη δικαιώματα, την αμοιβαία κατανόηση και στενότερη σύνδεση μεταξύ των πολιτών των κρατών μελών της ΕΕ ή τη διευκόλυνση της διασυνοριακής ή διεθνικής συνεργασίας εντός ΕΕ.

Για το 2021 η Επιτροπή του Βραβείου αποφάσισε τη βράβευση 28 συνολικά σχεδίων που προέρχονται από τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ.

Την ΕΛΕΠΑΠ είχε προτείνει για το Βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη 2021 ο Έλληνας Αντιπρόεδρος του ΕΚ, Δημήτρης Παπαδημούλης.