Μάστιγα οι τηλεφωνικές απάτες στα Γιάννενα

on .

APATH HLIKIOMENH THLEFONO

• Σε ακόμη μία σύλληψη για τηλεφωνικές απάτες προχώρησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων το βράδυ της Τρίτης στα Γιάννενα.

Αυτή τη φορά, οι αστυνομικοί, διερευνώντας καταγγελίες πολιτών σχετικά με απόπειρες τηλεφωνικής απάτης που έγιναν προχθές και ύστερα από ανταλλαγή πληροφοριών και συνεργασία με το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, κατάφεραν να εντοπίσουν αλλοδαπή, η οποία νωρίτερα είχε παραλάβει από ηλικιωμένη σακούλα με χρηματικό ποσό 14.000 ευρώ και χρυσά κοσμήματα.

Από την έρευνα διακριβώθηκε ότι η συλληφθείσα λειτουργούσε ως μέλος εγκληματικής οργάνωσης με έδρα χώρα του εξωτερικού, η οποία δραστηριοποιούνταν στις τηλεφωνικές απάτες.

Από τη διερεύνηση των καταγγελιών προέκυψε ότι προχθές τα μέλη της οργάνωσης είχαν αποπειραθεί να εξαπατήσουν πολίτες σε τουλάχιστον 7 περιπτώσεις, με το συνολικό προσδοκώμενο όφελος να ξεπερνά τις 120.000 ευρώ.

Ακόμη, προέκυψε ότι κατά τον τελευταίο μήνα, αστυνομικές υπηρεσίες σε διάφορες περιοχές της χώρας είχαν ταυτοποιήσει τα στοιχεία της συλληφθείσας αλλά και άλλων μελών – «εισπρακτόρων», τα οποία με την ίδια μέθοδο είχαν καταφέρει να αποσπάσουν συνολικά το χρηματικό ποσό των 19.900 ευρώ, ως ακολούθως: •9.000 ευρώ από ηλικιωμένη στα Τρίκαλα, τα οποία εισέπραξε η συλληφθείσα,

•8.400 ευρώ από τρεις ηλικιωμένες στην περιοχή των Φερών Αλεξανδρούπολης, τα οποία εισέπραξε αλλοδαπή, μέλος της οργάνωσης,

•2.500 ευρώ από ηλικιωμένη στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής, τα οποία εισέπραξε αλλοδαπή, μέλος της οργάνωσης. Στην κατοχή της κατηγορούμενης βρέθηκαν και αποδόθηκαν στην ηλικιωμένη η σακούλα με το χρηματικό ποσό των 13.850 ευρώ και τα αφαιρεθέντα χρυσά κοσμήματα.