Διοικήσεις ΑΕΙ ζητούν από τους φοιτητές τους να εμβολιαστούν

on .

EMBOLIO

• Αίτημα προς της φοιτήτριες και τους φοιτητές τους για να εμβολιαστούν ώστε να προφυλαχθεί η πανεπιστημιακή κοινότητα της χώρας απευθύνουν οι διοικήσεις των πανεπιστημίων ενόψει της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς.
«Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση ήταν η πρόσφατη κανονικότητα σε όλα τα πανεπιστήμια του κόσμου» λέει ο πρύτανης του ΕΜΠ Ανδρέας Μπουντουβης. «Η επερχόμενη νέα κανονικότητα προσδιορίζεται από τον συνδυασμό καθολικού εμβολιασμού και δια ζώσης ακαδημαϊκής λειτουργίας. Το πρώτο είναι ζωτικής σημασίας για το δεύτερο, αλλιώς οι εκπαιδευτικές απώλειες θα είναι ανυπολόγιστες και θα πλήξουν κατά κύριο λόγο τους φοιτητές. Οι φοιτητές και οι φοιτήτριές μας, το μεγαλύτερο κομμάτι της κοινότητάς μας, πρέπει να σπεύσουν να εμβολιαστούν. Η επάνοδος στην κανονικότητα εναπόκειται σε μεγάλο βαθμό σε αυτούς» συνεχίζει.
Σε επιστολή που έστειλε το Ίδρυμα προς τους φοιτητές του αναφέρει: «Κατανοούμε την αγωνία σας για την ομαλοποίηση των σπουδών σας στο Ίδρυμά μας, υπό την σκιά της συνεχιζόμενης πανδημίας. Κοινός σκοπός παραμένει η διασφάλιση της ποιοτικής εκπαίδευσης και η προστασία της υγείας όλων όσοι μετέχουν σε αυτήν. Εν όψει της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, και υπό το φώς των νέων δεδομένων, οφείλουμε να λάβουμε αποφάσεις που θα συνδυάζουν τα εύλογα συμφέροντα όλων και θα επιτρέπουν την επαναφορά στην κανονικότητα της ‘δια ζώσης’ ακαδημαϊκής λειτουργίας» αναφέρεται στην επιστολή. Για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός, πρέπει να αξιοποιήσουμετο εξαιρετικό όπλο που μας προσφέρει η σύγχρονη επιστήμη, τα εμβόλια κατά της COVID-19, υπενθυμίζοντας ότι η μακράν σημαντικότερη ανακάλυψη του ανθρώπου στην ιστορία της ιατρικής ήσαν τα εμβόλια, με τη βοήθεια των οποίων σώθηκαν (και σώζονται) δισεκατομμύρια ανθρώπινες ζωές για περισσότερο από δύο αιώνες.
Αντίστοιχη επιστολή στάλθηκε προ ημερών προς τους φοιτητές και τις φοιτήτριες και από τις πρυτανικές αρχές του πανεπιστημίου Αθηνών που υπογραμμίζουν την «ανάγκη για εμβολιασμό το συντομότερο δυνατόν και σίγουρα μέσα στο καλοκαίρι, ούτως ώστε το Σεπτέμβριο να αφήσουμε τον κοροναϊό έξω από τα Πανεπιστήμιά μας, πρακτική που ακολουθείται σε πολλά άλλα Πανεπιστήμια στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες».