Ανακοινώνονται σήμερα το μεσημέρι οι βαθμολογίες των πανελλαδικών

on .

APOTELESMATA PANELLADIKES

• Τέλος μπαίνει σήμερα στην αγωνία των 100.000 υποψηφίων (2.956 στην Ήπειρο) των Πανελλαδικών Εξετάσεων και των οικογενειών τους, καθώς μετά τη 1 το μεσημέρι, θα αναρτηθούν οι βαθμολογίες στα Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια της χώρας.

Από το υπουργείο διευκρινίστηκε πώς οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν στα σχολεία θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά του στοιχεία. Ταυτόχρονα, όλοι οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Με SMS

Φέτος για πρώτη φορά οι υποψήφιοι μπορούν να λάβουν τη βαθμολογία τους και με γραπτό μήνυμα SMS στο κινητό τους τηλέφωνο, εφόσον το έχουν ήδη αιτηθεί στην ειδική εφαρμογή του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Δημόσιας Διοίκησης gov.gr. Επισημαίνεται ότι το νέο κανάλι της ενημέρωσης μέσω κινητού τηλεφώνου λειτουργεί ανεξάρτητα από την ανάρτηση των αποτελεσμάτων στις σχολικές μονάδες, η οποία θα πραγματοποιηθεί και φέτος κανονικά καθώς και στην εφαρμογή του ΥΠΑΙΘ results.it.minedu.gov.gr. Υπενθυμίζεται ότι κατά την ημέρα λειτουργίας των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ για την ανάρτηση της βαθμολογίας οι υποψήφιοι που δεν έχουν αποκτήσει κωδικό ασφαλείας (password) για το Μηχανογραφικό Δελτίο, θα μπορούν εκείνη την ημέρα να ζητήσουν να τους αποδοθεί.

Συνέχεια στα ειδικά μαθήματα

Οι Πανελλαδικές εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα ξεκίνησαν στις 29 Ιουνίου και ολοκληρώνονται την ερχόμενη Δευτέρα 12 Ιουλίου. Σήμερα στις 4.30 μ.μ., οι υποψήφιοι εξετάζονται στο μάθημα «Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων» και η διάρκειά του είναι περίπου είκοσι λεπτά.

Αύριο Σάββατο, στις 12.30 μ.μ. στο μάθημα «Μουσική αντίληψη και γνώση». Για το μουσικό μάθημα «Μουσική Αντίληψη και Γνώση», η εξέταση στο αντικείμενο της Μουσικής Αντίληψης έχει διάρκεια 30' λεπτών, ενώ η εξέταση στο αντικείμενο της Μουσικής Γνώσης έχει διάρκεια 2 ωρών.

Τη Δευτέρα, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στις 8.30 π.μ. στο μάθημα «Μουσική Εκτέλεση και Ερμηνεία» όπου η εξέταση της φωνητικής ή οργανικής μουσικής διαρκεί 2΄ με 6΄ λεπτά για κάθε υποψήφιο.

Υπενθυμίζεται πώς στις 7 Ιουλίου ολοκληρώθηκε και η πρακτική δοκιμασία των υποψηφίων (ΓΕΛ και ΕΠΑΛ) για εισαγωγή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) για το ακαδημαϊκό έτος 2021-22.