Θα διοριστούν 721 καθηγητές καλλιτεχνικών μαθημάτων

on .

MATHTES DHMOTIKOY XERIA

• Τo θέμα της σύστασης οργανικών θέσεων του κλάδου των θεατρολόγων στα δημοτικά σχολεία της Περιφερειακής Ενότητας Ιωαννίνων, είχε φέρει στην Βουλή ο Σταύρος Καλογιάννης, καταθέτοντας σχετική Αναφορά στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (αρ. πρωτ. 2570/2021).

Στην απάντησή της η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Ζ. Μακρή, επισυνάπτει απόσπασμα των πρακτικών συνεδρίασης της Ολομέλειας της Βουλής όπου, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι το Υπουργείο προχωρά στη σύσταση 721 οργανικών θέσεων στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται ειδικότητες ΠΕ Καλλιτεχνών, Θεατρικών Σπουδών, Δραματικής Τέχνης και Μουσικής Επιστήμης.

Επίσης η Υφυπουργός αναφέρει ότι κατά το σχολικό έτος 2020-2021 στη Γενική Εκπαίδευση και Ειδική Αγωγή τόσο της πρωτοβάθμιας, όσο και της δευτεροβάθμιας, «μέχρι την 5η Μαρτίου 2021 προσλήφθηκαν στην Πρωτοβάθμια αναπληρωτές Θεατρικών Σπουδών και Δραματικής Τέχνης της Γενικής Εκπαίδευσης των Δομών Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων στην Ειδική Αγωγή συνολικά εννιακόσιοι πενήντα οκτώ.

Προσλήφθηκαν, επίσης, για την κάλυψη και νόμιμη διαδικασία τρίμηνης σύμβασης λόγω COVID 19 τριάντα.

Στη δευτεροβάθμια προσλήφθηκαν αναπληρωτές Θεατρικών Σπουδών και Δραματικής Τέχνης της Γενικής Εκπαίδευσης των δομών Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων και την Ειδική Αγωγή, δεκαεννέα.

Όπως γίνεται αντιληπτό, οι εκπαιδευτικοί Θεατρικής Αγωγής και εν γένει των καλλιτεχνικών μαθημάτων είναι απαραίτητοι και γι’ αυτόν τον λόγο προβήκαμε και σε αυτή τη σύσταση».