Καθοριστική η σημερινή συνάντηση με τον Υπ. Ναυτιλίας για το λιμάνι Ηγουμενίτσας

on .

HGOYMENITSA DIAMARTYRIA LIMANI 6 7 21

Για δύο ώρες χθες το πρωί αποκλείστηκε συμβολικά το λιμάνι εξωτερικού της Ηγουμενίτσας, όπου έγινε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την μη έως τώρα παραχώρηση της χερσαίας ζώνης του λιμένα Ηγουμενίτσας στην τοπική κοινωνία.
Οργανωτής της κινητοποίησης, που δεν είχε μεγάλη συμμετοχή, ο Δήμος Ηγουμενίτσας και το μήνυμα ήταν ότι η διεκδίκηση δεν θα σταματήσει έως ότου η χερσαία ζώνη αποδοθεί στους πολίτες και δεν την πάρει ο ιδιώτης.
Αυτό σημαίνει ότι οι διαβεβαιώσεις του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Πλακιωτάκη, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ηγουμενίτσα, δεν ήταν επαρκείς.
Ένας εκσκαφέας και ένα φορτηγό τοποθετήθηκαν στην είσοδο του λιμανιού, ενώ το πανό είχε σύνθημα: «Η χερσαία ζώνη ανήκει στην τοπική κοινωνία».
Όπως ανακοίνωσε στο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Ηγουμενίτσας Ιωάννης Λώλος η συνάντηση του ιδίου και του δημάρχου Φιλιατών Σπύρου Παππά με τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σήμερα στην Αθήνα θα είναι καθοριστική για την εξέλιξη των πραγμάτων.
Ο δήμαρχος Φιλιατών στο χαιρετισμό του τόνισε ότι είναι αρραγές το μέτωπο και ότι δεν θα υπάρξει η παραμικρή υποχώρηση, ωστόσο ο Δήμος του ανέστειλε τη συμμετοχή στην κινητοποίηση, αναμένοντας την τελική πρόταση του κ. Πλακιωτάκη.
Αποφασισμένοι να συνεχίσουν μέχρι τη δικαίωση δήλωσαν και οι υπόλοιποι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης και των φορέων, που έλαβαν το λόγο.
Εκτός από τους δημάρχους Ηγουμενίτσας και Φιλιατών, συμμετείχαν ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Αλκιβιάδης Λάμπρου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας Αλέκος Πάσχος, οι επικεφαλής παρατάξεων στο δημοτικό συμβούλιο Ηγουμενίτσας Γιάννης Γόγολος και Θωμάς Δημητρίου κ. ά.
Η.Μ.