Δίωρο συμβολικό κλείσιμο αύριο του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας

on .

LIMANI HGOYMENITSAS PLOIA
• Μια μέρα πριν τη νέα συνάντηση αυτή τη φορά στην Αθήνα, των δημάρχων Ηγουμενίτσας και Φιλιατών με τον Υπουργό Ναυτιλίας, έχουν προγραμματιστεί συμβολικές κινητοποιήσεις  με κύριο αίτημα την απόδοση της χερσαίας ζώνης στην τοπική κοινωνία.
Έτσι, αύριο Τρίτη για δυο ώρες (από 8 π.μ. – 10 π.μ.) θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση και κλείσιμο του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας.
Ως χερσαία ζώνη λιμένα Ηγουμενίτσας έχει χαρακτηριστεί:
- Η περιοχή που εκτείνεται από το Μακρυγιάλι μέχρι την περιοχή «Ακρωτήρι» (Βιολογικός Καθαρισμός), συμπεριλαμβανομένων των ποδηλατοδρόμων, των γηπέδων τένις, της Νέας Παραλιακής, των οδών Εθνικής Αντιστάσεως και Αγίων Αποστόλων μέχρι και την Εγνατία οδό. Πρόκειται, εν ολίγοις για ολόκληρη την έκταση από την ρυμοτομική γραμμή της πόλης μέχρι και την θάλασσα, συμπεριλαμβανομένων και των εντός αυτής οδών. 
- Ολόκληρη η παραλία της Πλαταριάς, συμπεριλαμβανομένων των τμημάτων που σήμερα διατίθενται για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων και για τον περίπατο κατοίκων και επισκεπτών, καθώς και των παραλιών εκατέρωθεν της Πλαταριάς 
-Ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο τον Συβότων, από την παραλία ΔΕΗ μέχρι και μετά την παραλία Μπέλα Βράκα, αλλά και το λιμανάκι των Συβότων, του χώρου δηλαδή ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων και περιπάτου κατοίκων και επισκεπτών. 
- Το αλιευτικό καταφύγιο της Σαγιάδας, ο χώρος ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων, περιπάτου κατοίκων και επισκεπτών, πάρκινγκ οχημάτων, καθώς και η παραλιακή οδός. 
Το 2001, το Λιμενικό Ταμείο Ηγουμενίτσας μετατράπηκε σε Οργανισμό Λιμένα Ηγουμενίτσας Α.Ε., ενώ το 2002 υπεγράφη μεταξύ της ΟΛΗΓ Α.Ε. και του Ελληνικού Δημοσίου η Σύμβαση Παραχώρησης, με την οποία μεταβιβάζονται αδιακρίτως και χωρίς εξαιρέσεις, όλα τα ανωτέρω στην διαχείριση της ΟΛΗΓ Α.Ε.
Αυτή η Σύμβαση Παραχώρησης, δυστυχώς ισχύει και σήμερα.
Υπενθυμίζεται ότι οι Δήμοι Ηγουμενίτσας και Φιλιατών ζητούν:
• την άμεση τροποποίηση της από το 2002, σύμβασης παραχώρησης, ώστε να εξαιρεθεί από την διαχείριση της ΟΛΗΓ Α.Ε. το σύνολο των τμημάτων, τα οποία χρησιμοποιούνται από κατοίκους και επισκέπτες και που δεν απαιτούνται για λιμενικές δραστηριότητες και
• την άμεση απόδοση των ανωτέρω τμημάτων στην πλήρη δικαιοδοσία των Δήμων.