Οι δασικοί χάρτες στο επίκεντρο της επίσκεψης Γ. Αμυρά στη Θεσπρωτία

on .

AMYRAS

• Τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Κυβέρνηση για να επιλυθούν τα ζητήματα που έχουν προκύψει με τους δασικούς χάρτες παρουσίασε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γ. Αμυράς ο οποίος επισκέφθηκε το Σάββατο την Ηγουμενίτσα κατόπιν πρόσκλησης του βουλευτή Θεσπρωτίας Β. Γιόγιακα.
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του βουλευτή σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας με τη συμμετοχή του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας, των Δημάρχων Ηγουμενίτσας, Φιλιατών και Σουλίου και των προϊσταμένων της Γενικής Διεύθυνσης Δασών Ηπείρου και της Διεύθυνσης Δασών Θεσπρωτίας, ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος έδωσε χρήσιμες διευκρινίσεις για την αποκατάσταση των παραλείψεων που έχουν διαπιστωθεί στους αναρτημένους δασικούς χάρτες και αναφέρθηκε στις σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις που θα καταθέσει το Υπουργείο για το σκοπό αυτό.
Μετά τη σύσκεψη ο κ. Αμυράς μαζί με τους κ.κ. Γιόγιακα και Καραγιάννη μετέβηκαν Γλυκή όπου συναντήθηκαν με τους εργαζόμενους του Φορέα Διαχείρισης Αχέροντα – Καλαμά – Κέρκυρας και συζήτησαν θέματα λειτουργίας του φορέα εν όψει της ενσωμάτωσής του στο Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ).