ΜΙΧ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΗΣ: Ο Δ/νων Σύμβουλος της «ΔΩΔΩΝΗΣ» που την… απογείωσε!

on .

PANAGIOTAKHS MIXALHS 2 7 2021

Στις 3 Ιουλίου 2014 η «Δωδώνη» ανακοινώνει ότι ο Μιχάλης Παναγιωτάκης αναλαμβάνει καθήκοντα Αναπληρωτή Διευθύνοντα Συμβούλου στην Ηπειρώτικη Γαλακτοβιομηχανία.
Επτά χρόνια μετά οι εξελίξεις δείχνουν ότι όχι μόνο κατάφερε να κερδίσει το στοίχημα, αλλά… απογείωσε τη «Δωδώνη» σε όλους τους τομείς, καταγράφοντας ρεκόρ σε επιμέρους δείκτες και αυξάνοντας θεαματικά τον κύκλο εργασιών, τις θέσεις εργασίας και φυσικά την παρουσία της εταιρίας στο κοινωνικό γίγνεσθαι.
Η «ΔΩΔΩΝΗ» κατατάσσεται στους πιο δυνατούς παίκτες στον κλάδο των τυροκομικών και γαλακτοκομικών εντός και εκτός Ελλάδος, ενώ στο διάστημα της μέχρι σήμερα θητείας του ο κ. Παναγιωτάκης κατάφερε να μετατρέψει μια αγροτοσυνεταιριστική βιομηχανία που ήταν πριν το 2012 σε μια υπερσύγχρονη εταιρία και να την κάνει άκρως ανταγωνιστική.

Παράλληλα οι θέσεις εργασίας αυξήθηκαν με το ανθρώπινο δυναμικό να έχει σχεδόν διπλασιαστεί και να αριθμεί πλέον περί τους 500 εργαζόμενους, ενώ αποκτήθηκαν ακόμη δυο εργοστάσια σε Κύπρο και Θήβα.
Βαρύτητα στον  παράγοντα άνθρωπο…
Ο Μιχ. Παναγιωτάκης το νέο ηγετικό στέλεχος που εγκατέλειψε μια καριέρα στην Αθήνα και με την οικογένειά του εγκαταστάθηκε μόνιμα στα Γιάννενα, με σημαντικές σπουδές και μεγάλη εμπειρία, έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα και πολύ μεγάλη σημασία στον παράγοντα άνθρωπο. Διακρίνεται για τις καλές σχέσεις που αναπτύσσει με τους ανθρώπους, είτε εργαζόμενους, είτε συνεργάτες παραγωγούς και άλλους υψηλούς συνομιλητές του.
Στα επτά χρόνια της θητείας του πέτυχε, ιδίως σε μια δύσκολη αγορά γάλακτος, να έχει η ΔΩΔΩΝΗ τη μεγαλύτερη Ζώνη γάλακτος, να εισκομίζει γάλα αποκλειστικά και μόνο ελληνικό, κυρίως από την περιοχή της Ηπείρου και να δίνει ως εταιρία κίνητρα στους νέους παραγωγούς και τον πρωτογενή τομέα.
Ο Μιχάλης Παναγιωτάκης κοιτάζει μόνο ψηλά και οι στόχοι του έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη της εταιρίας σε όλους τους τομείς. Όπως του αρέσει να λέει «ζούμε σε ένα ευλογημένο τόπο που αγαπάμε και οφείλουμε να προστατεύουμε».
Χαμηλών τόνων…
Συνεργάτες του που τον γνωρίζουν καλά, μιλούν για ένα προσγειωμένο και χαρισματικό άνθρωπο που ο λόγος του εκπέμπει μια απίστευτη ηρεμία που γοητεύει το συνομιλητή του. Αν και άνθρωπος των αποφάσεων, μιλώντας μαζί του καταλαβαίνεις από την αρχή πόσο αγαπά αυτό που κάνει, δουλεύει σκληρά και πολλές ώρες την ημέρα, αφιερώνει χρόνο στην οικογένειά του και τους φίλους του και  λατρεύει το τένις. Επίσης δεν ξεχνά ποτέ να μιλά με πολύ θέρμη για τα Γιάννενα στα οποία έχει εγκατασταθεί μόνιμα.
Άνθρωπος χαμηλών τόνων, δεν θέλει να μιλά για τον εαυτό του, προτιμά να αφήνει το θετικό στίγμα της δουλειάς του και τα αποτελέσματά της να μιλούν γι’ αυτόν.
Προσηλώνεται σε ότι κάνει με ζήλο, είναι μεθοδικός και θυμώνει… δύσκολα. 
Επιτυχημένη θητεία 
Στη διάρκεια των επτά ετών της θητείας του εγκαινίασε νέο εργοστάσιο χαλουμιού στην Κύπρο και πρόσθεσε στη ΔΩΔΩΝΗ άλλο ένα παραγωγής βαρελίσιας φέτας στη Θήβα.
Το εργοστάσιο της μητρικής εταιρίας στα Ιωάννινα εκσυγχρονίστηκε, προστέθηκαν νέες γραμμές παραγωγής κυρίως στο γιαούρτι το οποίο γνώρισε ιδιαίτερη ανάπτυξη, νέα προϊόντα παρήχθησαν, ενώ ανακαινίστηκε πλήρως η παραγωγή της φέτας, το «βαρύ πυροβολικό» της εταιρίας.
Το εργοστάσιο άλλαξε μορφή, έγιναν επενδύσεις εκατομμυρίων, και η ΔΩΔΩΝΗ ενίσχυσε το αποτύπωμά της στην τοπική κοινωνία, μέσω ενός προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που συνεχίζει να υλοποιεί με έμφαση στον πολιτισμό, τη νέα γενιά, την παιδεία και την έρευνα κυρίως όμως στην κοινωνική συνοχή και αλληλεγγύη.
Επακόλουθο ήταν οι διακρίσεις σε εθνικό αλλά και διεθνές επίπεδο να διαδέχονται η μια την άλλη, τα βραβεία αναρίθμητα σε μια εταιρία που όλα αυτά τα χρόνια έμεινε προσηλωμένη στην άριστη ποιότητα των προϊόντων της, η οποία όπως επισημαίνει ο Διευθύνων Σύμβουλος Μιχάλης Παναγιωτάκης «είναι αδιαπραγμάτευτη» γι’ αυτό και η συνεργασία με τους παραγωγούς της Ηπείρου και άλλων περιοχών παραμένει εξαιρετική.
Επτά χρόνια μετά…
3 Ιουλίου 2021, επτά χρόνια μετά, η ΔΩΔΩΝΗ υπό την ηγεσία του Μιχάλη Παναγιωτάκη άλλαξε θεαματικά, παραμένοντας όμως σταθερή σε αξίες και ποιότητα.
Ο Μιχάλης Παναγιωτάκης κατάφερε κάτι που ίσως πριν την εξαγορά της ΔΩΔΩΝΗ στα τέλη του 2012 φάνταζε απίθανο ή ακατόρθωτο, όταν οι περισσότεροι εκτιμούσαν ότι η εμβληματική εταιρία της Ηπείρου θα χάνονταν.
Η διάψευση ήρθε από την ίδια την πραγματικότητα και δεν είναι τυχαίο που ο ίδιος άνθρωπος συνέβαλλε ώστε η ΔΩΔΩΝΗ να περάσει πλέον σε μια άλλη εποχή κάνοντας μια εξαιρετική επιλογή στρατηγικού συμμάχου, μια εταιρία παγκοσμίου κύρους που θα καταστήσει τη ΔΩΔΩΝΗ πρωταγωνίστρια στον κλάδο της.
Η διεθνής παρουσία της Ηπειρωτικής εταιρίας σε πάνω από 54 χώρες του κόσμου από 35 το 2012, δείχνει το εύρος αποδοχής των προϊόντων της εταιρίας, προδηλώνοντας ένα ευοίωνο μέλλον καθώς και ένα μεγάλο ποσοστό επί του κύκλου εργασιών προέρχεται από τις εξαγωγές.
Οι άνθρωποι και ο τόπος, ο σεβασμός στην παράδοση και η πίστη στην ποιότητα, η συνεργασία και η προσφορά στην κοινωνία ήταν και παραμένουν οι αξίες και οι αρχές που πρεσβεύει ο Μιχάλης Παναγιωτάκης, ο άνθρωπος που αναμόρφωσε ριζικά τη ΔΩΔΩΝΗ, μετατρέποντάς την στον πιο ισχυρό παίκτη σήμερα στον κλάδο, κυρίως όμως τον συνεπαίρνει το γεγονός ότι η ΔΩΔΩΝΗ αποτελεί τον καλύτερο πρεσβευτή της Ελλάδας και της Ηπείρου σε όλο τον κόσμο.
Ούτε θα μπορούσε κανείς να διανοηθεί πριν από 60 σχεδόν χρόνια ότι θα βρίσκονταν ένας άνθρωπος που θα έβαζε και θα κέρδιζε το στοίχημα: να καταστήσει το μικρό εργοστάσιο εμφιάλωσης γάλακτος που ιδρύθηκε το 1963 σε παγκόσμιο παίκτη στα γαλακτοκομικά και τυροκομικά μέσα από συνεργασίες και συμπράξεις που ήδη έχουν δρομολογηθεί και που μέχρι σήμερα ούτε μπορούσε κανείς να φανταστεί.