Θεραπεία εξαρτημένων δεν προβλέπει το καταστατικό της «Σχεδίας»!

on .

TZIMOGIANNHS STEFANOS 9 9 19

• Τα επιχειρήματα που ακούστηκαν στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Τρίτης, στη συζήτηση και ενημέρωση που έγινε σχετικά με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων Ιωαννίνων «η Σχεδία» αντέκρουσε με στοιχεία, ο απερχόμενος πρόεδρος του Δ.Σ. και «ψυχή» της δομής Στέφανος Τζιμογιάννης.
Μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της «ΒΗΜΑ Τηλεόραση» και τον Παναγιώτη Μπούρχα, ο κ. Τζιμογιάννης παρουσίασε όλα τα επίσημα έγγραφα (καταστατικό λειτουργίας του Κέντρου Πρόληψης, από την ιδρυτική του πράξη ως τις τροποποιήσεις του 2011, προγραμματικές συμβάσεις με τον ΟΚΑΝΑ κτλ.) που αποδεικνύουν πως η θεραπεία δεν ανήκει στους καταστατικούς σκοπούς, ούτε στις υπηρεσίες που προσφέρει ένα Κέντρο Πρόληψης, πολύ δε περισσότερο η θεραπεία με τη χρήση φαρμάκων!

Ξεκάθαρη απάντηση
Μ’ αυτό τον τρόπο ο κ. Τζιμογιάννης έδωσε μία ξεκάθαρη και κατηγορηματική απάντηση στους ισχυρισμούς του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκου Καχριμάνη και της περιφερειακής συμβούλου της αντιπολίτευσης και εκπροσώπου του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων στο Δ.Σ. της «Σχεδίας», Μαργαρίτας Κιτσανού, οι οποίοι υποστήριξαν το ακριβώς αντίθετο, ότι δηλαδή η συγκεκριμένη δομή παρέχει και θεραπευτικές υπηρεσίες, κόντρα στα όσα παρουσίασε και ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας στη «Σχεδία», Βασίλης Γοργόλης.

Υψηλό αποθεματικό
Ο κ. Τζιμογιάννης μίλησε για το υψηλό αποθεματικό άνω του ενός εκατ. ευρώ που αφήνει στη «Σχεδία» με τη χρηστή διαχείριση των 26 ετών που διοίκησε το Κέντρο Πρόληψης –στο ποσό αυτό συνυπολογίζονται 200.000 ευρώ και 100.000 ευρώ περίπου που χρωστούν αντίστοιχα η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Δήμος Ιωαννιτών, ως συμμετοχή στη «Σχεδία».
Σχολιάζοντας μάλιστα τις πρόσφατες απειλές του Αλ. Καχριμάνη περί αποχώρησης από τη «Σχεδία», υποστήριξε πως «οι 35.000 ευρώ που συνεισφέρει η Περιφέρεια δεν θα λείψουν από το Κέντρο Πρόληψης, αν όντως αυτό επιθυμεί ο κ. Καχριμάνης»!
Αίσθηση προκάλεσαν, τέλος, οι αρνητικοί χαρακτηρισμοί που χρησιμοποίησε ο κ. Τζιμογιάννης έναντι του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα» και πρ. δημάρχου Θωμά Μπέγκα, ο οποίος υπενθυμίζεται πως δεν στήριξε την εκ νέου υποψηφιότητά του για τη θέση του εκπροσώπου του Δήμου Ιωαννιτών, στο Δ.Σ. της «Σχεδίας».
Αντίθετα, ευχαρίστησε και πάλι δημόσια την Τατιάνα Καλογιάννη, η οποία, παρ’ ότι ανήκει σε εντελώς διαφορετικό πολιτικό χώρο με τον ίδιο, εκτιμώντας την προσφορά του, τον πρότεινε για να εκπροσωπήσει και τα επόμενα χρόνια το Δήμο Ιωαννιτών στο Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων Ιωαννίνων.