Τα Γιάννενα θα συνδεθούν αεροπορικά και με Κρήτη!

on .

AERODROMIO NEO 10 10 2019

• Μετά την έναρξη των αεροπορικών πτήσεων με Σκανδιναβικές χώρες, τα Γιάννενα ετοιμάζονται, όπως όλα δείχνουν, να συνδεθούν και με έναν ακόμη πολύ σημαντικό προορισμό, αυτή τη φορά εντός συνόρων.
Ο λόγος για απευθείας πτήσεις με το Ηράκλειο της Κρήτης, οι οποίες αναμένεται να ξεκινήσουν στις 30 Ιουλίου, σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της η ταξιδιωτική εταιρία «VIGO Travel and Tourism», η οποία σε συνεργασία με γνωστά Γιαννιώτικα τουριστικά γραφεία προτείνει στους πελάτες της ένα πακέτο οκτώ ημερών με τίτλο «Η Κρήτη γνωρίζει την Ήπειρο»!
Επίσημες ανακοινώσεις για τη νέα αεροπορική σύνδεση δεν έχουν γίνει ακόμα, όμως, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, είναι θέμα ημερών να τις κάνει η εταιρία. Πρόκειται για μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη, όχι μόνο για την πόλη των Ιωαννίνων, αλλά για όλο τον Νομό και για γειτονικές περιοχές, αφού το προτεινόμενο πακέτο περιλαμβάνει επίσης επιλογές εξορμήσεων σε Ζαγόρι, Κόνιτσα, Μέτσοβο, Ζίτσα, Δωδώνη, Τζουμέρκα, καθώς επίσης και σε Κέρκυρα και Μετέωρα.

Ήρθαν στα Γιάννενα
Στελέχη της VIGO Travel βρέθηκαν πριν λίγες ημέρες στα Γιάννενα και είχαν συναντήσεις με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, τον Δήμαρχο, εκπρόσωπο της Ένωσης Ξενοδόχων, τον Αερολιμενάρχη Ιωαννίνων αλλά και ντόπιους ταξιδιωτικούς πράκτορες. Σε όλους εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για απευθείας αεροπορική σύνδεση της Κρήτης και συγκεκριμένα του Ηρακλείου με τα Γιάννενα.
Σε πρώτη φάση θα γίνουν δέκα δοκιμαστικές πτήσεις, μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου περίπου, οι οποίες θα εκτελούνται κάθε Παρασκευή και, αν η επιβατική κίνηση πάει καλά, η εταιρία σχεδιάζει να τις εδραιώσει και σε επόμενη φάση να προχωρήσει και στη σύνδεση της περιοχής μας με άλλους προορισμούς τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού.

Αναψυχή στην Ήπειρο
«Με βάση τα όμορφα Ιωάννινα, θα γνωρίσουμε την ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου, με τα φημισμένα Ζαγοροχώρια, το παραδοσιακό Μέτσοβο, την ακριτική Κόνιτσα, τα φημισμένα Τζουμέρκα, την Πάργα με τη μοναδική της αρχιτεκτονική και την υπέροχη Κέρκυρα», αναφέρει η εταιρία VIGO στην ιστοσελίδα της όπου διαφημίζει ένα άκρως ελκυστικό πακέτο οκταήμερων διακοπών στα Γιάννενα με απευθείας πτήση από Ηράκλειο.
Απευθυνόμενη μάλιστα στους διαδικτυακούς επισκέπτες τους τούς καλεί ως εξής: «Ανακαλύψτε την Ήπειρο και τα μαγικά Ιωάννινα μέσα από τη ζωή της Κυρά Φροσύνης και της Κυρά Βασιλικής. Περιδιαβείτε τις στοές, τους πεζόδρομους και τους ποδηλατοδρόμους της Πόλης. Ακολουθήστε τη μυρωδιά του βουτύρου στα Γιαννιώτικα σιροπιαστά, γευτείτε τη σοφή οικονομία στις Ηπειρώτικες πίτες. Μετρήστε γρόσια και μαλάματα στα μαγαζιά με τα ασήμια. Ζήσε το χθες και απόλαυσε το σήμερα σε μια πόλη που είναι τρυφερή και μυστηριώδης ταυτόχρονα. Που σε αγκαλιάζει και την ίδια ώρα κρύβεται».
ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ