Συλλογή υπογραφών για την χερσαία ζώνη Ηγουμενίτσας

on .

LIMANI HGOYMENITSAS PLOIA

Συλλογή υπογραφών για την απόδοση στους Δήμους Ηγουμενίτσας και Φιλιατών της χερσαίας ζώνης που δεν απαιτούνται για λιμενικές δραστηριότητες βρίσκεται σε εξέλιξη.

Όπως αναφέρουν οι δύο δήμοι, οι εκτάσεις αυτές αποτελούν ζωτικό χώρο για την Ηγουμενίτσα, τα Σύβοτα, την Πλαταριά και την Σαγιάδα, είναι χώροι άθλησης και πολιτισμού, είναι χώροι ελεύθερης κυκλοφορίας και ψυχαγωγίας και έχουν μεγάλη τουριστική, αναπτυξιακή και οικονομική σημασία για την περιοχή μας, τους πολίτες και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οι υπογραφές γίνονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση:https://secure.avaaz.org/community_petitions/el/ypoyrgeio_naytilias_kai_nisiotikis_politikis_ypoyr_amesi_apodosi_tis_hersaias_zonis_stoys_polites_3/

Για το ίδιο θέμα κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή ο βουλευτής του MέΡΑ25 Κρίτων Αρσένης, στην οποία αναφέρει ότι για να εξαιρεθεί η χερσαία ζώνη από την ιδιωτικοποίηση θα πρέπει να ακυρωθεί ο διαγωνισμός. Επίσης ζητά να πληροφορηθεί για το που θα ελλιμενίζονται τα αλιευτικά σκάφη των δύο αλιευτικών καταφυγίων που θα μετατραπούν σε μαρίνες.