Μνημόνιο Συνεργασίας για την ίδρυση Παρατηρητηρίου Τύπου

on .

SHPE

• Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν η Πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου Χριστίνα Κουλούρη και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων Γιώργος Κατσαΐτης.
Με το μνημόνιο αυτό γίνεται δεκτή από το Πάντειο η πρόταση του ΣΗΠΕ ως αντικείμενο της συνεργασίας για την ίδρυση Παρατηρητηρίου Τύπου. Μιας κοινής επιτροπής από ακαδημαϊκούς καθηγητές και μεταπτυχιακούς φοιτητές και εκπροσώπους των επιχειρήσεων περιφερειακού τύπου, με σκοπό την παρακολούθηση των εξελίξεων στο πεδίο της μαζικής επικοινωνίας και του δημοσίου λόγου υπό το κράτος των νέων τεχνολογικών εφαρμογών σε συνδυασμό με την υπεράσπιση των ανθρωπιστικών αξιών στην επικοινωνία και την ενημέρωση.
Ιδιαίτερο ρόλο σ΄ αυτή τη συνεργασία έπαιξε ο καθ. Οικονομικών και μέχρι πρότινος αντιπρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου, Νίκος Λέανδρος.
Στην τελετή την Παρασκευή στο Πάντειο παρέστησαν η αντιπρύτανης, Πηνελόπη Φουντεδάκη και ο Καθηγητής Νίκος Λέανδρος. Από το ΣΗΠΕ, ο αντιπρόεδρος Μανώλης Χαλκιαδάκης (Ρεθεμνιώτικα Νέα), η γενική γραμματέας Νατάσσα Βαφειάδου, (Παρατηρητής Θράκης – Κομοτηνή) και η πρώην αντιπρόεδρος του ΣΗΠΕ, Ελένη Διαφωνίδου (Εμπρός Ξάνθης).
Το μνημόνιο συνεργασίας αυτό, είναι το δεύτερο σε μία σειρά συνεργασιών, που ξεκίνησε ο ΣΗΠΕ.
Το πρώτο μνημόνιο έγινε με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο στο πλαίσιο του οποίου έχει ήδη κατατεθεί πρόταση του Πανεπιστημίου για την ψηφιοποίηση μέρους του αρχείου των εφημερίδων και την παραγωγή αρχειακού υλικού μεταφρασμένο σε πάνω από 5 γλώσσες.