Το παλιό Πανεπιστήμιο... κερδίζει έδαφος για νέο Δημαρχείο

on .

DOMPOLH PANEPISTHMIO

• Το ΚΕΠΑΒΙ «σβήνει» οριστικά και αμετάκλητα από το σχεδιασμό του Δήμου Ιωαννιτών για τη στέγαση των υπηρεσιών του και στο προσκήνιο επανέρχεται και πάλι το κτίριο του παλιού Πανεπιστημίου, ως μία από τις εναλλακτικές λύσεις που συζητούνται.
Αυτό προέκυψε από τη χθεσινή συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, με το Δήμαρχο Ιωαννίνων Μ. Ελισάφ, απαντώντας σε ερωτήσεις που του υποβλήθηκαν, να αναφέρει ότι η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της ΚΕΠΑΒΙ Α.Ε. ήταν κάθετη, να μη συνεχιστεί ο διάλογος για την παραχώρηση του κτιρίου ώστε να στεγαστούν οι υπηρεσίες του Δήμου. «Δεν δέχονται την συζήτηση», είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος. Προηγουμένως ο πρ. δήμαρχος Θ. Μπέγκας επέρριψε ευθύνες στη Δημοτική Αρχή, λέγοντας ότι «δεν αγάπησε» και δεν πίστεψε το εγχείρημα, ζητώντας να επιδιωχθεί εκ νέου συζήτηση με τη Διοίκηση και τους μετόχους του ΚΕΠΑΒΙ. «Η σημερινή Δημοτική Αρχή εξήντλησε κάθε περιθώριο διαλόγου και συζήτησης με το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΕΠΑΒΙ, ενημερώνοντας κάθε φορά πλήρως το Δημοτικό Συμβούλιο», αντέτεινε ο κ. Ελισάφ, ο οποίος πρόσθεσε ότι ολοκληρώνεται η διαδικασία για την παραχώρηση στο Δήμο του κτιρίου του πρώην Πανεπιστημίου.

Η Σ. Μαρκούλα στη «Σχεδία»
Η δημοτική σύμβουλος της παράταξης Μπέγκα Σοφία Μαρκούλα θα είναι εκπρόσωπος του Δήμου Ιωαννιτών στη «Σχεδία», μετά τη λήξη της θητείας του αποχωρήσαντος Στέφανου Τζιμογιάννη. Η επιλογή της έγινε με ευρεία πλειοψηφία καθώς υπέρ ψήφισαν οι παρατάξεις της Δημοτικής Αρχής και της «Ενότητας Πολιτών», αν και ο επικεφαλής της Θωμάς Μπέγκας επέκρινε το Δήμαρχο γιατί είχε προσεγγίσει αρχικά την κ. Μαρκούλα αγνοώντας την παράταξη στην οποία ανήκει. Η κ. Μαρκούλα είναι επίκουρη καθηγήτρια νευρολογίας, ενώ αναπληρωματικός ορίστηκε ο δημοτικός σύμβουλος Γιάννης Τσίμαρης.

Ενός λεπτού σιγή για Φ. Τσουμάνη
Με την έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου κρατήθηκε σιγή ενός λεπτού στη μνήμη του Φίλιππου Τσουμάνη.
«Ο Φίλιππος Τσουμάνης ήταν ο ορισμός της εντιμότητας. Με αίσθηση καθήκοντος και προσφοράς. Ήταν ένας εργάτης για τον Δήμο που βοήθησε τα μέγιστα στην κοινωνική πολιτική και στην ανάπτυξη των κοινωνικών δομών» ανέφερε στην τοποθέτησή του ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δημήτρης Παπαγεωργίου.
Το έργο και την προσφορά του Φίλιππα Τσουμάνη εξήραν ο Δήμαρχος και οι επικεφαλής όλων των παρατάξεων.