Διπλό αίσχος για τις χρεώσεις της ΔΕΥΑΙ!

on .

DEYAI SHMA PORTA 6 11 19
• Δυσάρεστες εκπλήξεις επιφυλάσσουν συχνά οι λογαριασμοί της ΔΕΥΑΙ στους κατοίκους των Ιωαννίνων, οι οποίοι, σχεδόν στο σύνολό τους, έχουν πειστεί πλέον ότι πληρώνουν πολύ πιο ακριβά το νερό, συγκριτικά με άλλες περιοχές της χώρας.
Τα παράπονα συχνά για τις υπέρογκες χρεώσεις και κυρίως για το πώς κατανέμονται, ενώ όταν απευθύνονται στην Δημοτική Επιχείρηση σχεδόν ποτέ δεν παίρνουν ξεκάθαρες απαντήσεις και εξηγήσεις. 
Την δική του «εμπειρία» περιγράφει παραστατικά ο συμπολίτης Στέφανος Χρηστογούλας, με επιστολή του στον «Π.Λ.». Γράφει χαρακτηριστικά: 
«Κύριε Διευθυντά, 
ΑΙΣΧΟΣ... είναι η μόνη λέξη που αντικατοπτρίζει την αλήθεια σε αυτό που ονομάζεται Δ.Ε.Υ.(Α).Ι και τονίζω το (Α)ποχέτευση.
Αναλύω και εφιστώ την προσοχή σας!
Στην πόλη των Ιωαννίνων που κάποτε επεδίωκε την αναγνώριση ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης το δημόσιο αγαθό που ονομάζεται Νερό ( H2O) μόνο δημόσιο δεν είναι,  αφήστε δε, που έπρεπε να είναι και φθηνό (ως προϊόν της φύσης ίσως και αέναο – δεν βάζω το χέρι στην φωτιά για αυτή την έννοια μιας και θα γίνεται πόλεμος στο μέλλον για το νερό).
Υπ-εισέρχομαι:
Κοιτώ τον τρέχοντα λογαριασμό της Δ.Ε.Υ.Α.Ι. και διαπιστώνω τελικά ότι σε αυτή την πόλη... κανείς δεν ...πλένει το σπίτι του... πλένει τα μπαλκόνια του... τα χαλιά του στην αυλή... το αυτοκίνητό του ή όποιο μέσο μετακίνησης διαθέτει κανείς σε αυτή την πόλη δεν έχει... γλάστρες... αυλή... κήπο μόνο πίνει, μαγειρεύει και τραβά καζανάκι στο W.C! γιατί όπως διαφαίνεται στον λογαριασμό της Δ.Ε.Υ.Α.Ι.  η όποια κατανάλωση νερού στο σπίτι σημαίνει αυτόματα ότι το νερό πηγαίνει από την βρύση κατευθείαν στην αποχέτευση. Όσο δηλαδή καταγράφει ο μετρητής νερού, τόσο χρεώνει και η Δ.Ε.Υ.Α.Ι. ως αποχέτευση.
Άραγε οι εργαζόμενοι ή μάλλον αυτοί που ορίζουν τις τιμές στην Δ.Ε.Υ.Α.Ι. όταν πίνουν το καφέ τους στην υπηρεσία και «κατουράνε» στα W.C της υπηρεσίας, γλιτώνουν και νερό και έξοδα αποχέτευσης στα σπίτια τους;;; Γυρνώ στην λέξη ΑΙΣΧΟΣ:
Επισυνάπτω (εικόνα 1) των κυβικών μέτρων νερού κατανάλωσης στο σπίτι μου.
Ο κλέψας, του κλέψαντος:
• τα πρώτα 14m3 νερού κατανάλωσης κοστίζουν 0,50€ / m3
• τα επόμενα 14m3  νερού κατανάλωσης κοστίζουν 0,67€/m3
• και κάθε πλεονάζον των 28 m3  κοστίζει 1,67€/m3
που σημαίνει ότι κάθε νοικοκυριό πρέπει να την βγάζει με το πολύ 28 κυβικά νερό το δίμηνο αν επιθυμεί να πληρώνει λιγότερο.
Προστίθεται τελικά (διπλά ΑΙΣΧΟΣ) και το τέλος αποχέτευσης ( άλλη κοροϊδία αυτή) με τα πρώτα 28m3 με 0,50€/m3 και όλα τα επόμενα m3 πάλι με 0,56€/m3 Σύγκριση!!
Ως καλός (θέλω να πιστεύω) πατέρας, πληρώνω στην κόρη μου που φοιτά στην Πάτρα (μια από τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας) το νερό που καταναλώνει και διαπιστώνω στο λογαριασμό την επεξήγηση της εκεί Δ.Ε.Υ.Α.Π  ότι χρέωση με βάση το λογαριασμό του νερού, η αποχέτευση είναι το τριάντα της εκατό ( 30%) για αποχέτευση.
10 κυβικά νερό κατανάλωσες....3,5 κυβικά χρεώνουν στην αποχέτευση!
Τι να πω λοιπόν για την Δ.Ε.Υ.Α.Ι. σας, ΑΙΣΧΟΣ και πάλι ΑΙΣΧΟΣ! και απορώ εσείς οι δημότες της πόλης πως το επιτρέπετε... γιατί εγώ απλά είμαι κάτοικος στην πόλη σας! Παραπονιέστε όμως για τις ψηλές αμοιβές στις δημοτικές υπηρεσίες...».