«Χρυσά αστέρια» για πέντε προϊόντα της «Δωδώνης»

on .

DODONH ERGOSTASIO

• Τις καλύτερες εντυπώσεις κερδίζουν τα προϊόντα της Ηπειρωτικής Βιομηχανίας «Δωδώνη», αφού στους διεθνείς διαγωνισμούς και εκθέσεις που λαμβάνουν μέρος αποσπούν σημαντικές διακρίσεις για την κορυφαία ποιότητά τους.
Αυτό αποδεικνύουν και οι πέντε νέες διακρίσεις σε διεθνές επίπεδο που απέσπασε και τη φετινή χρονιά η γαλακτοβιομηχανία στο πλαίσιο του διαγωνισμού Superior Taste Awards 2021 του Διεθνούς Ινστιτούτου Γεύσης, του κορυφαίου ανεξάρτητου οργανισμού για την προώθηση και αναγνώριση τροφίμων και ποτών ανώτερης γεύσης.
Με γνώμονα την άριστη ποιότητα και την εξαιρετική πρώτη ύλη, η οποία βασίζεται στο 100% ελληνικό γάλα, η «Δωδώνη» ξεχώρισε για ακόμα μία χρονιά, λαμβάνοντας για τα προϊόντα της την ύψιστη διάκριση των τριών χρυσών αστεριών, καθώς την αντίστοιχα υψηλή διάκριση των δύο χρυσών αστεριών.
Αναλυτικότερα, και ύστερα από την αξιολόγηση της κριτικής επιτροπής, τα προϊόντα ΔΩΔΩΝΗ που έλαβαν την ύψιστη διάκριση των τριών χρυσών αστεριών είναι το Στραγγιστό γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ με 2% λιπαρά, από 100% ελληνικό φρέσκο γάλα, πρωτεΐνες γάλακτος και καλλιέργεια γιαουρτιού, καθώς και η παγκόσμια αναγνωρισμένη και πολυβραβευμένη Φέτα Π.Ο.Π. ΔΩΔΩΝΗ.
Με δύο χρυσά αστέρια βραβεύτηκαν η Βαρελίσια Φέτα ΔΩΔΩΝΗ Π.Ο.Π 4μηνης ωρίμανσης η οποία βασίζεται στην παραδοσιακή μέθοδο παραγωγής σε δρύινα ξύλινα βαρέλια, το στραγγιστό γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ χωρίς λακτόζη και το τυρί ΔΩΔΩΝΗ ελαφρύ με λιγότερα λιπαρά, το οποίο παράγεται από φρέσκο, παστεριωμένο, αιγοπρόβειο 100% ελληνικό γάλα. Διαθέτοντας τη μεγαλύτερη ζώνη γάλακτος στην Ελλάδα και συλλέγοντας αποκλειστικά 100% ελληνικό γάλα, η ΔΩΔΩΝΗ για πάνω από μισό αιώνα παράγει με αγάπη και αφοσίωση αυθεντικά γαλακτοκομικά προϊόντα. Με κύριο μέλημα την άριστη ποιότητα και την πλούσια γεύση, τα προϊόντα της ξεχωρίζουν σταθερά τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά, χάρη στην εξαίρετη ποιότητα και τη γνήσια γεύση τους.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΩΔΩΝΗ, Μιχάλης Παναγιωτάκης, με αφορμή τη νέα βράβευση, σε δηλώσεις του ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Η ανώτερη ποιότητα των προϊόντων ΔΩΔΩΝΗ και η μοναδική τους γεύση είναι αποτέλεσμα της αφοσίωσης και της προσήλωσής μας όλα αυτά τα χρόνια, στο να αποτελούμε πρεσβευτές της αυθεντικής ελληνικής γεύσης στην χώρα μας αλλά και σε όλον τον κόσμο, μεταφέροντας σε κάθε σπίτι και σε κάθε τραπέζι την Γεύση του Καλού και αξίες όπως η παράδοση, η αυθεντικότητα, η γνησιότητα, το μεράκι και η υπευθυνότητα».

***
Τα βραβεία Superior Taste Awards διοργανώνονται κάθε χρόνο από το Διεθνές Ινστιτούτο Γεύσης και Ποιότητας – iTQi, το οποίο αποτελεί παγκόσμιο ηγέτη στην αξιολόγηση και πιστοποίηση καταναλωτικών τροφίμων και ποτών.