Το Πάρκο Υψηλής Τεχνολογίας μπαίνει στο Ταμείο Ανάκαμψης

on .

TEXNOLOGIA YPOLOGISTES DIADIKTYO

• Ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση υλοποίησης του Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας και Έρευνας Ηπείρου έγινε χθες, καθώς από το αρμόδιο Υπουργείο Ανάπτυξης δόθηκε το «πράσινο φως» γα την ένταξή του στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Πρόκειται για ένα έργο – «μαμούθ» με προϋπολογισμό που πλησιάζει τα 25 εκατ. ευρώ, το οποίο αναμένεται να προσελκύσει στην περιοχή μας μεγάλες ξένες εταιρίες του κλάδου της καινοτομίας, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τις αναπτυξιακές της προοπτικές και για τη δημιουργία μεγάλου αριθμού νέων θέσεων εργασίας.

Ο Αλέκος Καχριμάνης Στη θετική αυτή εξέλιξη αναφέρθηκε χθες σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης, ο οποίος εξήγησε ότι θα πρέπει να συνταχθεί πλέον το Τεχνικό Δελτίο του Έργου, ο συνολικός προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται σε 24.770.088 ευρώ.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, «αυτό είναι ένα τεράστιο άγχος για την υλοποίηση αυτού του έργου που αφορά όλη την Ήπειρο.

Επειδή μας λένε ότι έχετε στόχο να το εκτελέσετε το έργο ως εμπροσθοβαρές, μας ζητάνε να προωθήσουμε το σχέδιο του Τ.Δ.Ε. στην Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού του Ταμείου Ανάκαμψης». Έρχονται στελέχη...

Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης, στις 6 Ιουλίου θα γίνει συνάντηση στα Γιάννενα με τον Jorg Rockenhauser (Permira), στην οποία θα παραστεί και ο Philipp Deutser από την TeamViewer Greece EPE, με σκοπό να δουν τι έχει γίνει μέχρι τώρα όσον αφορά στην υλοποίηση του Πάρκου Υψηλής Τεχνολογίας.

«Έχουμε κάνει αρκετή δουλειά μέχρι σήμερα από το Μάρτιο που μας έγινε η παραχώρηση των 40 στρεμμάτων, ετοιμάζουμε αρχιτεκτονικά για 15.000 τ.μ., προωθήσαμε το Master plan και ό,τι άλλο μας ζητήθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης και σήμερα μας ήλθε αυτή η έγκριση», σημείωσε ο κ. Καχριμάνης.

Κατέληξε δε ευχαριστώντας για τη βοήθεια που του παρείχε τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμο, ο οποίος ήταν εκείνος που γνώριζε τα στελέχη των ενδιαφερόμενων επιχειρήσεων να εγκατασταθούν στο Πάρκο.