Πληθαίνουν στην Ήπειρο οι διαδικτυακές απάτες!

on .

APATES DIADIKTYO

Δεν έχουν τέλος οι διαδικτυακές απάτες που καλούνται να εξιχνιάσουν οι αστυνομικοί στην Ήπειρο, με τα περιστατικά να αυξάνονται συνεχώς.
Το διαδίκτυο που τόσο έχει διευκολύνει τη ζωή όλων μας, την ίδια στιγμή κρύβει πολλές παγίδες, στις οποίες πέφτουν ανυποψίαστοι πολίτες, με αποτέλεσμα να χάνουν μεγάλα χρηματικά ποσά!
Τις τελευταίες μέρες τρεις διαφορετικές περιπτώσεις απάτης εξιχνίασαν οι αστυνομικοί σε Γιάννενα και Άρτα και όλες είχαν να κάνουν με αγγελίες που είχαν αναρτηθεί σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης και είχαν ως πρόσχημα την πώληση προϊόντων. Τα θύματα κατέθεσαν χρηματικά ποσά σε τραπεζικούς λογαριασμούς για την αγορά τους, χωρίς ωστόσο να τα αποκτήσουν. Ειδικότερα από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων ταυτοποιήθηκαν δυο γυναίκες. Στην πρώτη περίπτωση ημεδαπός κατέθεσε χρηματικό ποσό 8.500 ευρώ για την αγορά γεωργικού μηχανήματος και στη δεύτερη το θύμα κατέθεσε χρηματικό ποσό 1.540 ευρώ για αγορά Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου.
Επίσης από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας ταυτοποιήθηκαν δύο ημεδαποί, οι οποίοι εμπλέκονται σε υπόθεσης απάτης κατή την οποία γυναίκα, κατέθεσε χρηματικό ποσό 1.500 ευρώ για την αγορά προκάτ – κοντέινερ.
Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν από τις παραπάνω υπηρεσίες θα υποβληθούν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές.
Χρήσιμες συμβουλές
Με αφορμή τα νέα περιστατικά, η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου συμβουλεύει τους πολίτες:
- Να μην πείθονται εύκολα σε ευκαιριακές αγορές προϊόντων που τους προτείνουν άγνωστα άτομα, ιδιαίτερα δε δίχως να δουν πρώτα τα προϊόντα αυτά.
- Να αποφεύγουν την προκαταβολή χρημάτων σε ιδιώτες πωλητές, τους οποίους δε γνωρίζουν, ακόμη και εάν αυτοί αποκαλύπτουν τα προσωπικά τους στοιχεία ή τον αριθμό του τραπεζικού τους λογαριασμού.
- Να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν εντοπίζουν αγγελίες πώλησης οχημάτων σε δελεαστικές τιμές, ως «ευκαιρία αγοράς».
- Να ενημερώνουν πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος τους.