Αντεγκλήσεις χθες για τη διά περιφοράς συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβ/ντος

on .

GORGOLHS BASILHS

• Ζήτημα προέκυψε χθες με την απόφαση η συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος Χωρικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης της Περιφέρειας να γίνει με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και διά περιφοράς.
Η απόφαση του νέου Προέδρου της Βασίλη Γοργόλη προκάλεσε την αντίδραση της παράταξης «Αριστερή Παρέμβαση στην Ήπειρο» διά του στελέχους της Ζώη Γαλατά. Όπως σημείωσε σε ανακοίνωσή του, «αν για τη λειτουργία των θεσμικών οργάνων κατά την περίοδο της πανδημίας είναι σοβαρή υποχώρηση η παρατεταμένη χρήση της τηλεδιάσκεψης, ακόμη κι αν υπάρχει η δυνατότητα δημόσιας αναμετάδοσης, η δια περιφοράς αποτελεί λαθεμένη κι επικίνδυνη επιλογή, η οποία υποβαθμίζει τις αρμοδιότητες και τον πολιτικό ρόλο της Επιτροπής, συρρικνώνει τόσο την ενημέρωση, όσο και τη διαλεκτική σχέση που πρέπει να ορίζει την κάθε απόφαση».
Αντίδραση εκδήλωσε χθες και η «Λαϊκή Συσπείρωση», με την εκπρόσωπό της Τίνα Ζέκα να σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι τη δεύτερη φορά που γίνεται αυτό «αποδεικνύεται ότι ο πρόεδρος με τη συναίνεση της «αντιπολίτευσης» αλλοιώνει τεχνητά το χαρακτήρα των διαδικασιών για να αποφύγει τη ζωντανή και προετοιμασμένη συζήτηση». Η κ. Ζέκα πρόσθεσε πως «κατά την άποψή μας υπήρχε όλος ο χρόνος να γίνει κανονική συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος σήμερα Παρασκευή με πρόσκληση που μπορούσε να βγει έγκαιρα».

Η απάντηση Β. Γοργόλη
Απαντώντας στις δύο παρατάξεις ο Πρόεδρος της Επιτροπής Βασίλης Γοργόλης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «την περίοδο αυτή οφείλουμε, στο πλαίσιο της ευελιξίας που μας παρέχει η κείμενη Νομοθεσία, να ασκούμε τις αρμοδιότητές μας με γνώμονα την κάλυψη και εξυπηρέτηση των αναγκών της τοπικής μας κοινωνίας, αποφεύγοντας την όποια επικίνδυνη κατάσταση».
Ο κ. Γοργόλης σημείωσε ότι τα όσα περί «τα νέα ήθη» ο αντιδημοκρατικός κατήφορος της περιφερειακής αρχής…» αναφέρει η Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης, παραμένουν Νόμω και Ουσία αβάσιμα και κυρίως χωρίς κανένα πραγματικό και ρεαλιστικό έρεισμα, ενώ χαρακτήρισε αόριστες επικλήσεις τα όσα του καταλόγισε ο σύμβουλος της «Αριστερής Παρέμβασης».