Πολλές οι παραβάσεις των οδηγών και τον Μάιο!

on .

TROXONOMOS

• Χωρίς κανένα θανατηφόρο τροχαίο κύλησε ο μήνας Μάιος στην Ήπειρο, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία που ανακοίνωσε χθες η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ηπείρου. Μια θετική «επίδοση» που ισοφαρίζει την περυσινή. Αυξημένα όμως ήταν τα τροχαία με ελαφρά τραυματίες συνολικά εννέα 9 (πέντε τον περυσινό Μάιο), με 11 τραυματισμένους (έναντι 6 πέρυσι).
Συνολικά βεβαιώθηκαν 5.557 παραβάσεις σε όλη την Ήπειρο, με τις περισσότερες 1.314 να αφορούν υπερβολική ταχύτητα. 311 ήταν οι περιπτώσεις για μη χρήση κράνους, 225 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και 73 για χρήση κινητού κατά την οδήγηση. Εντυπωσιακός ήταν ο αριθμός εκείνων που συνελήφθησαν να οδηγούν μεθυσμένοι, ήτοι συνολικά 62! Ακόμη 37 κλήσεις δόθηκαν για αντικανονικό προσπέρασμα, 26 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και 9 για παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη.
Κατά τα άλλα το Μάιο, στην Ήπειρο από τις Αστυνομικές αρχές έγιναν 365 συλλήψεις, 802 προσαγωγές, τριάντα έλεγχοι για διατάραξη ησυχίας, βεβαιώθηκαν επτά παραβάσεις καταστημάτων κ.α.

Τραυματίστηκε οδηγός μοτοσικλέτας στην Περιφερειακή οδό
Ένας 30χρονος οδηγός μοτοσικλέτας τραυματίστηκε -σοβαρά σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις- χθες το απόγευμα σε τροχαίο που έγινε στην Περιφερειακή Οδό Ιωαννίνων πριν τον κόμβο Καρδαμιτσίων. Το τροχαίο έγινε μετά από σύγκρουση με Ι.Χ. ενώ τραυματίστηκε ελαφρά και ο οδηγός του.