Βαθμολογία... άριστα στο Ιστορικό – Αρχαιολογικό!

on .

PANEPISTHMIO ISTORIKO

• Μπορεί το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων να αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια σοβαρά προβλήματα και προκλήσεις, με κορυφαία τη συγχώνευση με το ΤΕΙ Ηπείρου, που οδήγησε στο μεγάλωμά του με την προσθήκη αρκετών νέων Τμημάτων, ωστόσο, εξακολουθεί να προσφέρει σπουδές υψηλού επιπέδου και να παράγει αξιόλογο επιστημονικό έργο. Έμπρακτη απόδειξη η διάκριση του Τμήματος Ιστορίας - Αρχαιολογίας, το οποίο έλαβε την πλέον υψηλή βαθμολογία «Fully Compliant (10 Α)» στη διαδικασία Πιστοποίησης των προπτυχιακών σπουδών τις οποίες προσφέρει! Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση της Κοσμητείας της Φιλοσοφικής Σχολής του ανώτατου εκπαιδευτικού Ιδρύματος της Ηπείρου, η βαθμολογία αυτή δεν ήρθε εύκολα, αλλά το Τμήμα κρίθηκε εξαντλητικά από πενταμελή Επιτροπή Καθηγητών προερχόμενων από ακαδημαϊκά ιδρύματα των Παρισίων, του Λονδίνου, του Κεντ, του Ρέντινγκ και της Λευκωσίας!
«Στην ανώτατη βαθμίδα...»
«Σε πείσμα των καιρών, παρά τις αντιξοότητες, τα μέλη και στελέχη τόσο του Διδακτικού όσο και του Διοικητικού Προσωπικού (Καθηγητές και Υπάλληλοι Γραμματείας), υπερβάλλουν εαυτούς, εδώ και χρόνια, για να παρέχουν εξαιρετικού επιπέδου εκπαίδευση στις νέες και στους νέους που επιλέγουν να φοιτήσουν στα Τμήματα της διαπρεπούς Φιλοσοφικής Σχολής της πόλης μας (Φιλολογίας, Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Φιλοσοφίας)», τονίζεται στην ανακοίνωση της Φιλοσοφικής Σχολής.
Ο Κοσμήτοράς της Ιωάννης Ε. Τζαμτζής εκφράζει και δημόσια τα συγχαρητήριά του στον Πρόεδρο του Ιστορικού – Αρχαιολογικού καθηγητή Ιωάννη Λώλο, τον Αναπληρωτή Πρόεδρο, καθηγητή Χρήστο Σταυράκο, και την επίκουρο καθηγήτρια Αλεξάνδρα Αλεξανδρίδου που συγκροτούν την Ομάδα Εσωτερικής Αξιολόγησης, καθώς και προς τα υπόλοιπα μέλη του Τμήματος, καθηγήτριες και καθηγητές, για το εξαιρετικό αποτέλεσμα το οποίο, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «τοποθετεί το Τμήμα στην ανώτατη βαθμίδα ποιότητας, πρώτο μεταξύ των αντίστοιχων Τμημάτων στη χώρα μας και, συνάμα, το οδηγεί σε υψηλή κατάταξη διεθνώς».
Ο κ. Τζαμτζής δεν παραλείπει να σημειώσει ότι «αντλεί και ο ίδιος υπερηφάνεια από το γεγονός ότι είναι ακαδημαϊκός δάσκαλος στο Τμήμα αυτό και στη συγκεκριμένη γενέτειρα Σχολή ενός από τα παλαιότερα Δημόσια Πανεπιστήμια της Ελλάδας».
ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΗΣ