Δωρεάν μετακινήσεις σε απομακρυσμένους οικισμούς εξασφάλισε ο Δήμος Ζίτσας

on .

LEOFOREIO YPERASTIKO DROMOS

• Δωρεάν μετακινήσεις για τους κατοίκους των απομακρυσμένων οικισμών καθώς και μειώσεις στις τιμές των εισιτηρίων εξασφαλίζει ο Δήμος Ζίτσας, με τη νέα σύμβαση που θα υπογράψει με το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων.
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που θα πρέπει να αποτελέσει «οδηγό» και για άλλους Δήμους του Νομού, ειδικά τους πιο απομακρυσμένους, καθώς θα διευκολύνει σημαντικά την καθημερινότητα των πολιτών. Ας σημειωθεί ότι προ ημερών ο «Π.Λ.» μετέφερε το αίτημα - έκκληση κατοίκων της Αγίας Παρασκευής Κόνιτσας για δρομολόγιο στο χωριό τους, καθώς, όπως λένε, υπάρχει ζήτηση. Θα μπορούσε λοιπόν κάτι αντίστοιχο να επιδιώξει και ο Δήμος Κόνιτσας, σε συνεργασία με το ΚΤΕΛ.

Από μέσα Ιουνίου
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ζίτσας στη διάρκεια της συνεδρίασής του το μεσημέρι της Τετάρτης ενέκρινε ομόφωνα τους όρους της σύμβασης, η εφαρμογή της οποίας θα ξεκινήσει στα μέσα Ιουνίου.
Η Δημοτική Αρχή Ζίτσας αφουγκραζόμενη τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και αξιοποιώντας κάθε ευρώ προς όφελος των δημοτών, για πρώτη φορά φέτος στη σύμβαση με το Υπεραστικό ΚΤΕΛ εγκαινιάζει δωρεάν δρομολόγια δύο φορές το μήνα για τις μετακινήσεις των κατοίκων της Δ.Ε. Μολοσσών στο Κέντρο Υγείας Βουτσαρά και των κατοίκων της Δ.Ε. Εκάλης στις υπηρεσίες του Δήμου στην Κοινότητα Μεταμόρφωσης.
Επίσης συνεχίζει την επιδότηση των τιμών των εισιτηρίων προκειμένου να είναι φθηνότερα για τους πολίτες, στα δρομολόγια που εκτελούνται σε ώρες αιχμής (πρωινά και μεσημβρινά) και τα οποία χρησιμοποιούν ως επί τω πλείστον για την εξυπηρέτησή τους οι εργαζόμενοι.

Τα δρομολόγια
Ειδικότερα, λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ θα πραγματοποιούν:
α) Με επιδότηση εισιτηρίου εβδομαδιαία δρομολόγια, εκτός Σαββάτου, Κυριακής και αργιών. Ένα δρομολόγιο από Ιωάννινα - Μεταμόρφωση - Ιωάννινα με έναρξη την 05.30 π.μ. και επιστροφή την 06.35 π.μ. και ένα δρομολόγιο από Ιωάννινα - Ζίτσα - Ιωάννινα με έναρξη την 15.15 μ.μ. και επιστροφή την 16.00 μ.μ. για την μετάβαση των εργαζομένων στην πόλη των Ιωαννίνων.
β) Χωρίς την καταβολή κόμιστρου τέσσερα δρομολόγια, τα οποία θα εκτελούνται μία φορά το μήνα ή δύο ανάλογα με τις απαιτήσεις και θα εξυπηρετούν την ενδοδημοτική μεταφορά δημοτών στις κάτωθι διαδρομές:
- Ιωάννινα - Δεσποτικό - Αετόπετρα - Φωτεινό - Γρανιτσοπούλα - Εκκλησοχώρι - Κ.Υ. Βουτσαρά και αντίστροφα.
- Ιωάννινα - Πολύδωρο - Ραδοβίζι - Βερενίκη - Δοβλά - Φτέρη - Ζάλογγο - Κ.Υ. Βουτσαρά και αντίστροφα.
- Ιωάννινα - Λάλιζα - Ζόργιανη - Χίνκα - Γουργιάνιστα - Κούρεντα - Κ.Υ. Βουτσαρά και αντίστροφα.
- Ιωάννινα - Βατατάδες - Βλαχάτανο - Λιγοψά - Γαβρισιοί - Πετσάλι - Ασφάκα - Καρυές και αντίστροφα.