Έλεγχος του Υπουργείου Υγείας για τη μεγάλη θνητότητα στο Αγρίνιο

on .

ENTATIKH KORONOIOS

• Έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει η μεγάλη θνητότητα ασθενών που νοσηλεύτηκαν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) Covid-19 του Νοσοκομείου Αγρινίου. Την περασμένη Δευτέρα κατέληξαν τρεις ασθενείς, ενώ συνολικά υπολογίζεται να έχουν καταλήξει περί τους εκατό ασθενείς. Τα στατιστικά αυτά απασχόλησαν ήδη το Υπουργείο το οποίο διέταξε έλεγχο και ζητάει εξηγήσεις από τον διοικητή του νοσοκομείου καθώς αναφέρεται ότι πιθανότατα υπήρξαν πολλές παραλείψεις και έλλειψη ενημέρωσης.
Ανακοίνωση εξέδωσε και η 6η ΥΠΕ που επιβεβαιώνει το αυξημένο ποσοστό θνητότητας στη ΜΕΘ-COVID του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου, διαψεύδοντας όμως δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για ποσοστό 100%.
Το συγκεκριμένο θέμα αναδείχθηκε την Παρασκευή 21 Μαΐου, κατά την επίσκεψη στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια κλιμακίου υπό τον Γενικό Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Γιάννη Κωτσιόπουλο και τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ/ΚΕΠΥ Νίκο Παπαευσταθίου, οπότε και ζητήθηκαν από το Διοικητή του ΓΝ Αγρινίου Ανδρέα Τσώλη οι απαραίτητες διευκρινίσεις σε σχέση με τις ενέργειες που όφειλε να κάνει η Διοίκηση του Νοσοκομείου.
Να σημειωθεί ότι κατά διαστήματα ασθενείς από την Αιτωλοακαρνανία έχουν διακομιστεί και έχουν νοσηλευτεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.