Μπήκαν στο Κάστρο της Πάργας και «ξήλωσαν» τη γαλανόλευκη!

on .

KASTRO PARGAS SHMAIA 1 6 21

• Τον γύρο της χώρας έκανε χθες ο βανδαλισμός ελληνικής σημαίας μεγάλου μεγέθους η οποία είχε αναρτηθεί πάνω στο τείχος του Ενετικού Κάστρου της Πάργας.

Η καταστροφή του εθνικού μας συμβόλου προκάλεσε την κινητοποίηση της τοπικής Αστυνομίας, η οποία πολύ σύντομα έφτασε στην εξιχνίαση της υπόθεσης που προκάλεσε την οργή πολλών πολιτών τόσο στην Ήπειρο όσο και εκτός αυτής. Άμεση εξιχνίαση Άνδρες του Αστυνομικού Τμήματος Φαναρίου και του Αστυνομικού Σταθμού Πάργας ανέλαβαν την υπόθεση του βανδαλισμού της σημαίας που κρεμόταν τις τελευταίες ημέρες από το ιστορικό Κάστρο της Πάργας. Μετά από έρευνες έφτασαν στην εξιχνίασή της.

Ως δράστες ταυτοποιήθηκαν επτά άτομα, τέσσερις άνδρες και τρεις γυναίκες, ηλικίας από 21 έως 27 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για προσβολή συμβόλου εθνικής σημασίας κατ’ εξακολούθηση. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τις νυχτερινές ώρες της περασμένης Κυριακής προς Δευτέρα, οι δράστες παραβίασαν την κεντρική θύρα εισόδου του Ενετικού Κάστρου και έσκισαν την ελληνική σημαία που ήταν τοποθετημένη σε σημείο επί των τειχών του, χωρίς να έχει γίνει γνωστό ποιο το κίνητρο της πράξης τους αυτής.

Και άλλη σημαία...

Στο πλαίσιο των αναζητήσεων, εντοπίστηκε και συνελήφθη προχθές το βράδυ στην Πάργα μία εκ των κατηγορουμένων. Μάλιστα, από την περεταίρω διερεύνηση της υπόθεσης, διαπιστώθηκε ότι προχθές μετά τα μεσάνυχτα, οι κατηγορούμενοι αφαίρεσαν ελληνική σημαία και από τον ιστό που ήταν αναρτημένη σε μπαλκόνι σπιτιού στην Πάργα! Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πρέβεζας.