Διεθνής διάκριση για οκτώ μαθητές του Αρσάκειου Λυκείου Ιωαννίνων

on .

ARSAKEIO

• Τη 2η θέση κατέκτησαν οι μαθητές της Β΄ Τάξης του Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ιωαννίνων στον διεθνή διαγωνισμό «Playing Medea – Παίζοντας Μήδεια», που συνδιοργανώθηκε από το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Harvard, τo θέατρο Out of Chaos και το Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Οι μαθητές επέλεξαν το Α΄ Στάσιμο (στίχοι 410-445) από την τραγωδία Μήδεια του Ευριπίδη και προχώρησαν σε μια εξ ολοκλήρου πρωτότυπη διασκευή του, με σαφείς επιδράσεις από τη ρητορική τέχνη. Στη συνέχεια, πειραματίστηκαν σε διαφορετικές ερμηνευτικές προσεγγίσεις και μοτίβα παρουσίασης, αποδίδοντάς το θεατρικά, υπό το φως μιας ιδιαίτερης σκηνοθετικής πρότασης. Απώτερος στόχος ήταν οι μαθητές να συλλάβουν και να κατανοήσουν σε βάθος τη διαχρονικότητα ζητημάτων, όπως η θέση της γυναίκας, η αλληλεπίδραση των δυο φύλων και οι σχέσεις εξουσίας ή υποταγής που διαμορφώνονται μεταξύ τους, επιδιώκοντας εκτός των άλλων τη σύγκριση με τη σύγχρονη πραγματικότητα.
Το Σχολείο, με ανακοίνωσή του συγχαίρει τους μαθητές του Αραμπατζή Ιωάννα, Βέργο Μιχαήλ, Ηλία Κωνσταντίνο, Μαρούλη Αρχοντία, Μαρτίνη Αλίκη, Ντανίκα Μαρία, Σγουρίδη Λυδία και Φωτέλη Μαριλένα για τη σπουδαία διάκριση.
Τους μαθητές καθοδήγησαν οι εκπαιδευτικοί Καναβούρας Αντώνης, Μαυρόγιαννης Παύλος, Πλακούτση Χρηστίνα και Σγουρίδης Μιλτιάδης.
-Το βραβευθέν βίντεο: https://bit.ly/3f2UCKt