Για την αντιπυρική περίοδο προετοιμάζεται ο Δήμος Ζίτσας

on .

DHMARXEIO ZITSAS 11 3 16

• Η βελτίωση της συνεργασίας για την εφαρμογή μέτρων και δράσεων με στόχο την πρόληψη και έγκαιρη αντιμετώπιση των πυρκαγιών, εξετάστηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ζίτσας

Ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στην προσπάθεια που καταβάλει ο Δήμος ώστε να είναι προετοιμασμένος και να συνδράμει στο έργο των πυροσβεστικών υπηρεσιών. «Με το που λάβαμε την επιχορήγηση από την πολιτεία για δράσεις πυροπροστασίας οι υπηρεσίες του Δήμου έχουν προβεί στις απαραίτητες ενέργειες ώστε προσωπικό και μηχανήματα να ξεκινήσουν τις εργασίες καθαρισμού και αποψίλωσης από χόρτα σε δημοτικούς-αγροτικούς δρόμους και κοινόχρηστες εκτάσεις». Παράλληλα κάλεσε τους πολίτες να προχωρήσουν στις εργασίες καθαρισμού των χώρων τους, ώστε να μην αναγκαστούν οι υπηρεσίες του Δήμου να προβούν στις προβλεπόμενες κυρώσεις.

Στις ενέργειες που έχουν δρομολογηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου στον τομέα της πρόληψης αναφέρθηκε παίρνοντας το λόγο ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου Δημήτρης Μαυρογιώργος, ενώ την άφιξη εναέριου μέσου πυρόσβεσης το προσεχές διάστημα στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων ανακοίνωσε ο Δ/της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Ιωαννίνων, Πύραρχος Βασίλειος Οικονόμου. Την πολύ καλή συνεργασία που έχει με το Δήμο εξήρε από την πλευρά του ο Διοικητής του 2ου Πυροσβεστικού σταθμού Ιωαννίνων Επιπυραγός Φώτης Δεληγιάννης και ευχαρίστησε το Δήμαρχο για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να παραχωρήσει και φέτος το πυροσβεστικό όχημα του Δήμου για να συνδράμει στο έργο των πυροσβεστών.