Ένα Άλσος αναβαθμισμένο για όλους τους Γιαννιώτες

on .

ALSOS ELISAF ANABATHMISH 24 5 21

• Χώρος πρασίνου ζωτικής σημασίας για την πόλη είναι το Άλσος, στο οποίο καταφεύγουν καθημερινά για περίπατο, παιχνίδι και χαλάρωση εκατοντάδες πολίτες, κυρίως οικογένειες με παιδιά.
Μετά από αρκετό καιρό ο Δήμος πραγματοποίησε εργασίες ευπρεπισμού καθαρίζοντας, απομακρύνοντας χόρτα και κλαδιά, ενώ έγιναν και φυτεύσεις λουλουδιών. Παράλληλα, κατασκευάστηκε παιδική χαρά και ανακατασκευάστηκαν τα παγκάκια. Χθες δε, με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα Πάρκων, έγινε γνωστό ότι ο χώρος του Άλσους «υιοθετείται» από την Κοινότητα Ιωαννίνων με σκοπό την προστασία και την περιποίησή του.

Επίσκεψη - δηλώσεις
Ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ, οι Αντιδήμαρχοι Βαγγέλης Πήχας και Αριστείδης Παππάς, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Βασίλης Ζωγράφος, η Πρόεδρος της Κοινότητας Σοφία Καραπάνου και μέλη του Συμβουλίου Ιωαννίνων επισκέφθηκαν χθες το πάρκο, όπου, με αφορμή τις εργασίες αναβάθμισης διένειμαν γλάστρες με λουλούδια και σακούλες ανακύκλωσης στους μαθητές του 2ου Νηπιαγωγείου που λειτουργεί στον ίδιο χώρο.
Σε δηλώσεις του ο Μ. Ελισάφ εξήρε την πρωτοβουλία της Κοινότητας να υιοθετήσει τον συγκεκριμένο χώρο και ευχαρίστησε τις υπηρεσίες του Δήμου για την δουλειά που έχουν κάνει στο Πάρκο προκειμένου να ευπρεπιστεί. Όπως ανέφερε, «αποτελεί προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής να αποδώσει τους κοινόχρηστους χώρους, τα πάρκα και τις πλατείες στους συμπολίτες μας. Έχει ιδιαίτερη σημασία να αξιοποιήσουμε τους χώρους αυτούς και ζητούμε την συμβολή των συμπολιτών μας ώστε να περιφρουρούν και να προστατεύουν τους χώρους».
Από την πλευρά της, η Πρόεδρος της Κοινότητας Ιωαννίνων Σοφία Καραπάνου αναφέρθηκε στην Ευρωπαϊκή Ημέρα Πάρκων που γιορτάστηκε χθες και στην αξία των πάρκων για τα αστικά κέντρα, τονίζοντας ότι οι χώροι πρασίνου στις πόλεις αποτελούν επένδυση στο μέλλον. «Οφείλουμε όλοι να προστατεύουμε αυτούς τους χώρους. Και οι φορείς και οι πολίτες. Εμείς υιοθετούμε το Πάρκο του Άλσους και με την βοήθεια των πολιτών επιδιώκουμε την προστασία τους. Πρέπει όλοι να συμβάλλουμε σε αυτή την διαδικασία», υπογράμμισε.

Ολονύκτια... πάρτι!
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Άλσος βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες ξανά στη δημοσιότητα, αυτή τη φορά επειδή περίοικοι με ανοιχτή επιστολή τους προς τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης διαμαρτυρήθηκαν για φασαρία που προκαλούν παρέες νεαρών οι οποίες μένουν σ’ αυτό μέχρι τα ξημερώματα.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν, «τις τελευταίες 20 ημέρες, καθημερινά, στο πάρκο του Άλσους, από την έναρξη των ωρών κοινής ησυχίας (11:00 και έπειτα) και έως τις πρωινές ώρες της επόμενης ημέρας (4-5 το πρωί), υπάρχει δυνατή μουσική, οχλαγωγία και ένταση από 100 και πλέον άτομα. Οι κάτοικοι της πυκνοδομημένης γειτονιάς του Άλσους έχουμε αγανακτήσει με την ψυχολογική (στρες και ένταση) και σωματική βία (αυπνία) και τη στέρηση των δικαιωμάτων μας που καταπατούνται καθημερινά και απαιτούμε να σταματήσει και να σεβαστούν τα δικαιώματά μας στην Ιδιωτικότητα (ησυχία), στην Υγεία (ξεκούραση) και στην Εργασία (ύπνος και πρωϊνό ξύπνημα)».
Οι κάτοικοι της περιοχής απηύθυναν έκκληση «στον Δήμο, την τοπική κοινωνία, όλες τις συλλογικότητες και τις ομάδες που όντως δρουν με σκοπό τη διαμόρφωση μιας ποιοτικότερης κοινωνίας και όλους όσοι ενδιαφέρονται για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των κατοίκων και πολιτών να δράσουν άμεσα και να σταματήσουν τη βία στην οποία υπόκεινται καθημερινά τα σπίτια μας».
Για το θέμα ρωτήθηκε χθες ο Δήμαρχος, ο οποίος ανέφερε: «Η έκκληση είναι προς όλες τις κατευθύνσεις να σταματήσει η αντιπαράθεση που υπάρχει. Εμείς αποδίδουμε τον χώρο σε όλους τους πολίτες ισότιμα, όμως με απόλυτο σεβασμό στους κατοίκους της περιοχής. Ο ένας πρέπει να σεβαστεί τον διπλανό του. Αυτός είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της δημοκρατικής συνύπαρξης των ανθρώπων».