Ξεσηκώθηκαν κάτοικοι του Άλσους για τις ολονύχτιες εκδηλώσεις στο πάρκο!

on .

ALSOS PARKO 14 10 15

• Κραυγή απόγνωσης βγάζουν κάτοικοι του Άλσους, για όσα συμβαίνουν, ειδικά τις νυχτερινές ώρες, στην περιοχή, διαμαρτυρόμενοι για φασαρία που προκαλούν οι διάφορες παρέες νεαρών μέχρι τα ξημερώματα.
Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και με ανοιχτή επιστολή τους προς τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης, κάνουν λόγο για καταπάτηση των βασικών τους δικαιωμάτων, τονίζοντας ότι δεν αντέχουν άλλο!
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν «τις τελευταίες 20 ημέρες, καθημερινά, στο πάρκο του Άλσους, από την έναρξη των ωρών κοινής ησυχίας (11:00 και έπειτα) και έως τις πρωινές ώρες της επόμενης ημέρας (4-5 το πρωί), υπάρχει δυνατή μουσική, οχλαγωγία και ένταση από 100 και πλέον άτομα.
Οι κάτοικοι της πυκνοδομημένης γειτονιάς του Άλσους έχουμε αγανακτήσει με την ψυχολογική (στρες και ένταση) και σωματική βία (αυπνία) και τη στέρηση των δικαιωμάτων μας που καταπατούνται καθημερινά και απαιτούμε να σταματήσει και να σεβαστούν τα δικαιώματά μας στην Ιδιωτικότητα (ησυχία), στην Υγεία (ξεκούραση) και στην Εργασία (ύπνος και πρωϊνό ξύπνημα)».

Ανούσια εκτόνωση…
Παράλληλα, επισημαίνουν ότι «η αξιοποίηση των δημόσιων χώρων και δη των πάρκων αναψυχής σε πυκνοδομημένες γειτονιές δεν μπορεί να είναι η κατάχρηση και η καταπάτηση των δικαιωμάτων και η στέρηση των ελευθεριών των κατοίκων της περιοχής, ώστε να εκτονωθούν ανούσια τα άτομα που δεν σέβονται την ελευθερία και τα δικαιώματα των άλλων.
»Το πάρκο αναψυχής του Άλσους προσφέρεται για ξεκούραση, παιχνίδια των παιδιών μας, απογευματινές πολιτιστικές εκδηλώσεις ήπιας μορφής και δημιουργικές κοινωνικές και περιβαλλοντικές δράσεις. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί χώρο φασιστικής εκτόνωσης ενός κενού, ιδεολογικά και αξιακά, όχλου που δεν κάνει τίποτα άλλο από το να «βιάζει» την ελευθερία και τα δικαιώματα των κατοίκων της γειτονιάς ικανοποιώντας τις εγωιστικές του επιθυμίες».
Καταλήγοντας με την επιστολή τους παρακαλούν «τον Δήμο, την τοπική κοινωνία, όλες τις συλλογικότητες και τις ομάδες που όντως δρουν με σκοπό τη διαμόρφωση μιας ποιοτικότερης κοινωνίας και όλους όσοι ενδιαφέρονται για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των κατοίκων και πολιτών να δράσουν άμεσα και να σταματήσουν τη βία στην οποία υπόκεινται καθημερινά τα σπίτια μας».