Στην τελική ευθεία η προετοιμασία υποψηφίων για τις πανελλαδικές

on .

PANELLADIKES2
• Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων (14 Ιουνίου), με τους υποψηφίους να βρίσκονται στην τελική ευθεία της προετοιμασίας τους, η οποία και πραγματοποιήθηκε εν μέσω πανδημίας. 
Μάλιστα φέτος για πρώτη φορά οι υποψήφιοι θα ενημερωθούν για τη βαθμολογία και για το Τμήμα ή Σχολή επιτυχίας τους με γραπτό sms στο κινητό τους τηλέφωνο. Κι επειδή διανύουμε ακόμη περίοδο πανδημίας, πολλοί αγχώνονται για το τι μέλλει γενέσθαι εάν αρρωστήσει κάποιος. Σ’ αυτή λοιπόν την -απευκταία- περίπτωση εάν ασθενήσει ένας υποψήφιος θα του δοθεί η δυνατότητα να εξεταστεί τον Σεπτέμβριο.
 Τηλεφωνικές γραμμές…
Στο μεταξύ, από την Παρασκευή τέθηκαν σε λειτουργία τηλεφωνικές γραμμές παροχής πληροφοριών για τις πανελλαδικές εξετάσεις και ψυχολογικής υποστήριξης για υποψηφίους και τις οικογένειές τους, σε όλες τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της χώρας. Οι ανοικτές τηλεφωνικές γραμμές στελεχώνονται από Συμβούλους Επαγγελματικού Προσανατολισμού και εξειδικευμένους υπαλλήλους σε θέματα Πανελλαδικών Εξετάσεων, καθώς και ειδικούς στην Ψυχική Υγεία, μέσω των κατά τόπους Κέντρων Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ) και Διευθύνσεων Εκπαίδευσης.
 Για θέματα πανελλαδικών εξετάσεων στα Γιάννενα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ. επικοινωνίας: 26510-65021. Ώρες λειτουργίας: (Δευτέρα-Παρασκευή 8:30-16:00)
Ιστολόγιο: https://blogs.sch.gr/kesyioa και email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 Για Ψυχολογική Στήριξη στο Κ.Ε.Σ.Υ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ. Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 26510-75387. Ώρες λειτουργίας: (Δευτέρα-Παρασκευή 8:30-16:00)
Ιστολόγιο: https://blogs.sch.gr/kesyioa και email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 Κατάθεση δύο μηχανογραφικών
Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά φέτος δίνεται η δυνατότητα για υποβολή παράλληλου μηχανογραφικού δελτίου για τη φοίτηση σε δημόσιο Ι.Ε.Κ. Συνεπώς, ένας/μια υποψήφιος μπορεί να υποβάλει παράλληλα μηχανογραφικό για είσοδο σε ΑΕΙ, βάσει της επίδοσής του/της στις Πανελλαδικές εξετάσεις και μηχανογραφικό για εγγραφή σε δημόσιο ΙΕΚ βάσει του απολυτηρίου του/της και επιπλέον κριτηρίων, σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας των ΙΕΚ.
«Μέλημα της ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ είναι οι νέοι να έχουν επιλογές, να έχουν εναλλακτικές και να ακολουθούν εκπαιδευτικές διαδρομές, που υπηρετούν τις κλίσεις, τις δεξιότητες και τις προτιμήσεις τους. […][Επίσης], προβλέφθηκαν οι προϋποθέσεις για την ουσιαστική αναβάθμιση των δομών αυτών και την καλύτερη σύνδεσή τους με τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς εργασίας», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το Υπουργείο Παιδείας.