Δίκτυα αποχέτευσης από τη ΔΕΥΑΙ σε Κ. Μάρμαρα, Ολυμπιάδα, Αμφιθέα

on .

ERGA APOXETEYSHS SOLHNES

• Δύο σημαντικά έργα αποχέτευσης για το Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων δρομολογεί η ΔΕΥΑΙ καθώς χθες υπογράφτηκαν με την ανάδοχο εταιρία οι σχετικές συμβάσεις. Το πρώτο είναι η «Κατασκευή δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων στα Κάτω Μάρμαρα και στην Ολυμπιάδα Μαρμάρων καθώς και στην Τ.Κ. Αμφιθέας του Δήμου Ιωαννιτών», προϋπολογισμού 1.645.380,15 ευρώ.

Το έργο προέρχεται από το Πρόγραμμα «Φιλόδημος» και μεταφέρθηκε στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Αντικείμενο της σύμβασης είναι η κατασκευή ολοκληρωμένων δικτύων συλλογής και μεταφοράς ακαθάρτων, στους οικισμούς Κάτω Μάρμαρα και Ολυμπιάδα, καθώς και του παραλίμνιου οικισμού Αμφιθέας.

Στους οικισμούς αυτούς προβλέπονται νέα εσωτερικά δίκτυα ακαθάρτων ενώ τα υφιστάμενα έργα των δικτύων ακαθάρτων ενσωματώνονται στα νέα έργα.

Προβλέπεται επίσης η κατασκευή νέων αγωγών μεταφοράς, οι οποίοι θα συλλέγουν τα λύματα από τους οικισμούς και θα καταλήγουν, μέσω νέων αγωγών, στις εγκαταστάσεις του βιολογικού καθαρισμού.

Τα ακάθαρτα του οικισμού της Αμφιθέας θα οδηγούνται με ανεξάρτητους αγωγούς στον νέο συμπληρωματικό γενικό αποχετευτικό αγωγό. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός 18 μηνών. Και δίκτυο για όμβρια Το δεύτερο έργο αφορά στην «Αποχέτευση ομβρίων υδάτων & βελτίωση δικτύων συλλογής εντός πολεοδομικού σχεδίου και οριοθετημένων οικισμών Δ.Ε. Ιωαννίνων», προϋπολογισμού 1.067.937,90 ευρώ.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος». Αντικείμενο της σύμβασης είναι η κατασκευή αγωγών ομβρίων σε τμήματα των οδών Δομπόλη, Αρύβα, Τέκμωνος, και σε μερικές οδούς των Αμπελοκήπων, με αποδέκτες ήδη κατασκευασμένα δίκτυα ομβρίων, η κατασκευή πρωτεύοντος και δευτερεύοντος δικτύου ομβρίων σε οδούς των Καρδαμιτσίων, η κατασκευή δευτερεύοντος δικτύου ομβρίων σε τμήμα της οδού Συνταγματάρχη Δαβάκη στην περιοχή της Νέας Ζωής και πρωτεύοντος αγωγού αποχέτευσης ομβρίων στην οδό Πηνελόπης Δέλτα στο Κάτω Νεοχωρόπουλο, με αποδέκτη τη Λαγκάτσα. Τέλος, η κατασκευή πρωτεύοντος και δευτερεύοντος δικτύου ομβρίων σε οδούς της Μπάφρας.

Το συνολικό μήκος των δικτύων που θα κατασκευαστούν θα φθάσει τα 8,8 χιλιόμετρα. Το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός 16 μηνών.