Ανοιχτά και αύριο στα Γιάννενα τα εμπορικά

on .

AGORA PEZODROMOS KOSMOS 5 4 21

• Τη δυνατότητα να λειτουργήσουν έχουν τα καταστήματα και στα Γιάννενα αύριο, Κυριακή σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση για τα έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσια υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού, που ισχύσουν από τις 14 Μαΐου έως και την ερχόμενη Δευτέρα.
Η απόφαση αφορά στα καταστήματα τροφίμων (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία) φαρμακεία, βενζινάδικα καθαριστήρια, pet shop, και καταστήματα καπνικών και ατμιστικών προϊόντων και το ωράριο είναι διευρυμένο από τις 7 μέχρι τις 22:30 με την εξαίρεση την παράδοση delivery που ισχύει μέχρι τη 1 τη νύχτα και τα φαρμακεία και τα πρατήρια που λειτουργούν με βάση τος ειδικές κατά περίπτωση διατάξεις.
Για τα λιανεμπορικά καταστήματα, συμπεριλαμβανομένων των πολυκαταστημάτων (mall), των εκπτωτικών χωριών, των καταστημάτων εντός καταστήματος, τις υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής και τα κομμωτήρια, επίσης επιτρέπεται η λειτουργία τους αύριο, με το ωράριο να είναι διευρυμένο από τις 7 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.
 Οι αντιδράσεις
Υπενθυμίζεται ότι στο Κυριακάτικο άνοιγμα των εμπορικών αντιδρούν ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων, το Εργατικό Κέντρο και σωματεία. Στο πλαίσιο αυτό, έχει προκηρυχθεί απεργία για το εμπόριο αύριο, ενώ στις 10.30 π.μ. πρόκειται να γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο γυάλινο κτίριο της οδού Χαρ. Τρικούπη.