Εντυπωσιακές ΚΑΔΟΤΕΧΝΙΕΣ από τα ΚΔΑΠ του Δήμου Ζηρού

on .

Kadotexnia

• Μπορεί τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης να έχουν αναστείλει, τη λειτουργία τους λόγω των υγειονομικών συνθηκών, ωστόσο τα ΚΔΑΠ του Δήμου Ζηρού δεν «πάγωσαν» τις δραστηριότητές τους.
Η Κοινωφελής Επιχείρηση με την υπεύθυνη των ΚΔΑΠ κα Τσάτσιου Αλεξάνδρα και τον εξωτερικό συνεργάτη κ. Γεώργα Χάρη, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό αξιοποίησαν δημιουργικά το διάστημα της αναστολής με μία ξεχωριστή δράση ποιοτικής καλλιτεχνικής αγωγής και έκφρασης, με το αποτέλεσμα αισθητικής ομορφιάς για τον Δήμο να είναι εντυπωσιακό. Πρόκειται για ΚΑΔΟΤΕΧΝΙΕΣ.
Οι κάδοι απορριμμάτων αποτέλεσαν τον «καμβά» και το αντικείμενο εικαστικής έκφρασης και δημιουργίας. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι πρώτες παρεμβάσεις με χρώματα και «ζωντανές» ζωγραφιές, έγιναν σε κάδους στην πόλη της Φιλιππιάδας, ενώ πρόθεση των εμπνευστών και δημιουργών της συγκεκριμένης δράσης είναι η συγκεκριμένη δράση να επεκταθεί και σε άλλες Κοινότητες του Δήμου ώστε να «εξωραϊστούν» περισσότεροι κάδοι και να δώσουν μία ευχάριστη όψη στο χώρο. Στη Φιλιππιάδα οι δύο κάδοι που έλαβαν πρώτοι τις καλλιτεχνικές παρεμβάσεις ‘συνομιλούν’ εικαστικά μεταξύ τους κι εκτός από αισθητική, προσφέρουν εκπαιδευτική, πολιτιστική και περιβαλλοντική αγωγή. Πρωταγωνιστής της δημιουργίας είναι ο πελαργός ως σύμβολο της πόλης της Φιλιππιάδας. Στο δημιουργικό αποτύπωμα ο πατέρας πελαργός απεικονίζεται να συλλέγει τα σκουπίδια και να τα εναποθέτει στον κάδο, δίνοντας το παράδειγμα στο παιδί του (κάδος 1) ώστε να μπορεί η οικογένεια του να μεγαλώσει σ’ ένα περιβάλλον καθαρό (Κάδος 2).