ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ: Τηλεφωνικές γραμμές για πληροφορίες και ψυχολογική υποστήριξη

on .

THLEFONO KINHTO SMS

• Την έναρξη λειτουργίας τηλεφωνικών γραμμών παροχής πληροφοριών για τις πανελλαδικές εξετάσεις και ψυχολογικής υποστήριξης για υποψηφίους και τις οικογένειές τους, σε όλες τις Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης της χώρας, ανακοίνωσε χθες το Υπουργείο Παιδείας, ενώ βρισκόμαστε ουσιαστικά στην τελική ευθεία για τις εξετάσεις, η πρεμιέρα των οποίων έχει οριστεί για τις 14 Ιουνίου.
Οι ανοικτές τηλεφωνικές γραμμές, οι οποίες θα ξεκινήσουν να λειτουργούν από σήμερα, Παρασκευή στελεχώνονται από Συμβούλους Επαγγελματικού Προσανατολισμού και εξειδικευμένους υπαλλήλους σε θέματα Πανελλαδικών Εξετάσεων, καθώς και ειδικούς στην Ψυχική Υγεία, μέσω των κατά τόπους Κέντρων Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ) και Διευθύνσεων Εκπαίδευσης.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας στόχος τους να:
- παρέχουν πληροφορίες σε σχέση με τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, όπως π.χ. σε σχέση με την ελάχιστη βάση εισαγωγής, το παράλληλο μηχανογραφικό για την εισαγωγή σε Δημόσιο ΙΕΚ, την εξεταστέα ύλη κ.ά.,
- υποστηρίξουν μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ Λυκείου κατά την ιδιαίτερη αυτή περίοδο των Πανελλαδικών Εξετάσεων,
-βοηθήσουν υποψηφίους στη διαχείριση του άγχους των εξετάσεων,
-ενισχύσουν τις οικογένειες των υποψηφίων στον υποστηρικτικό τους ρόλο κατά το διάστημα αυτό.
Σημειώνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι (μαθητές, γονείς κτλ.) μπορούν να απευθύνονται και σε άλλη Διεύθυνση Εκπαίδευσης ή ΚΕΣΥ από αυτά στα οποία υπάγονται γεωγραφικά, ανάλογα με το ωράριο κοινού που τους εξυπηρετεί.
Η Υπουργός Ν. Κεραμέως, σε δήλωσή της ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Μέριμνά μας η πολύπλευρη στήριξη υποψηφίων και των οικογενειών τους, που φέτος διανύουν μία ιδιαίτερη χρονιά εξαιτίας της πανδημίας. Οι γραμμές υποστήριξής τους έρχονται να συμπληρώσουν τα μέτρα που έχουμε ήδη λάβει, ανταποκρινόμενοι στις πολλαπλές προκλήσεις του φετινού σχολικού έτους, όπως η μείωση της εξεταστέας ύλης και οι οδηγίες για τη μαθησιακή και ψυχοκοινωνική τους προσαρμογή. Μέσω αυτών των γραμμών υποστήριξης, θα μπορούν να λαμβάνουν πληροφορίες, απαντήσεις και συμβουλές από ειδικούς, για τη διαχείριση της κρίσιμης περιόδου των πανελλαδικών».
- Για θέματα πανελλαδικών εξετάσεων στα Γιάννενα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ. επικοινωνίας: 26510-65021. Ώρες λειτουργίας: (Δευτέρα - Παρασκευή 8:30-16:00)
Ιστολόγιο: https://blogs.sch.gr/kesyioa και email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
- Για Ψυχολογική Στήριξη στο Κ.Ε.Σ.Υ. ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ. Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 2651075387. Ώρες λειτουργίας: (Δευτέρα - Παρασκευή 8:30-16:00)
Ιστολόγιο: https://blogs.sch.gr/kesyioa και email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.