343 τα ενεργά κρούσματα μόνο στο Δήμο Ιωαννιτών!

on .

KORONOIOS TEST 2

• Άλλο ένα καμπανάκι για την πορεία του κορωνοϊού στην περιοχή μας χτύπησε χθες τόσο ο δήμαρχος Ιωαννίνων Μ. Ελισάφ, όσο και ο Υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας κατά την τακτική ενημέρωση.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της εβδομαδιαίας ενημέρωσης από την Πολιτική Προστασία τα οποία παρουσίασε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο δήμαρχος, αρνητικό ρεκόρ ενεργών κρουσμάτων καταγράφεται στα όρια του Δήμου Ιωαννιτών, τα οποία ανέρχονται στα

343! Σύμφωνα με τον ίδιο, 48 νοσηλεύονται και 294 ασθενείς είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό. «Έχουμε μία δύσκολη κατάσταση στην περιοχή μας. Χρειάζεται επαγρύπνηση από όλους μας» σημείωσε ο Μ. Ελισάφ. Σχετικά με τα κρούσματα στις υπηρεσίες του Δήμου, ανέφερε ότι έχουν ληφθεί όλα τα προβλεπόμενα μέτρα.

Ο Υπ. Υγείας
Ειδική αναφορά στην περιοχή μας όμως έκανε και ο Υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας, επικαλούμενος τα στοιχεία της Πολιτικής Προστασίας. Όπως είπε «τα ενεργά κρούσματα σήμερα στη χώρα είναι 21.136. Περισσότερα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους έχουν σύμφωνα με την Επιτροπή, οι Περιφέρειες Δυτικής Ελλάδας, Αττικής, Θεσσαλίας και Νοτίου Αιγαίου. Την εβδομάδα που μας πέρασε αύξηση στα επιβεβαιωμένα κρούσματα παρουσίασαν οι Περιφέρειες του Βόρειου Αιγαίου, των Ιονίων Νήσων, της Κρήτης και της Ηπείρου».
Παράλληλα, ανέφερε ότι η διάμεση ηλικία των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων των τελευταίων 7 ημερών είναι τα 39 έτη, πέφτοντας για πρώτη φορά κάτω από τα 40! Είναι εμφανές -σημείωσε- πώς μετακυλίεται σιγά-σιγά σε νεότερες ηλικίες ο μέσος όρος και η μετάδοση της νόσου.

Άλλα 48 χθες…
Στο μεταξύ, αύξηση κρουσμάτων παρατηρήθηκε και χθες στα Γιάννενα, καθώς ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε άλλα 48, ενώ ο συνολικός αριθμός τους στην Ήπειρο έφτασε τα 56 (6 στην Θεσπρωτία και από ένα σε Άρτα και Πρέβεζα).
Σε επίπεδο χώρας χθες επιβεβαιώθηκαν 2.293 νέα κρούσματα κορωνοϊού, 53 θάνατοι και 642 διασωληνωμένοι ασθενείς.
To Rt για την επικράτεια εκτιμάται σε 0.86, ενώ ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 317 ασθενείς.