«Βραδυδρομείο» κατάντησαν το κάποτε ακμάζον Ταχυδρομείο!

on .

ELTA TAXYDROMEIA

• Στα πρόθυρα της διάλυσης βρίσκονται τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, μια από τις πιο εύρωστες κάποτε Υπηρεσίες που εξυπηρετούσαν απρόσκοπτα τα κοινωνικό σύνολο. 
Τα τελευταία χρόνια όχι μόνο εξυγίανση δεν βλέπουν οι εναπομείναντες πελάτες των ΕΛΤΑ, αλλά συνεχώς δημιουργούνται τεράστια προβλήματα, με σοβαρό αντίκτυπο στη διακίνηση της αλληλογραφίας, των συντάξεων, ακόμη και της διανομής του Τύπου. Ουκ ολίγες φορές συνδρομητές του «Π.Λ.» παραλαμβάνουν τις εφημερίδες μαζεμένες μια φορά την εβδομάδα, αν και κανονικά θα έπρεπε να φτάνουν αυθημερόν για να μην γίνονται τα νέα… μπαγιάτικα! Ακόμη πιο εξοργιστικό είναι όταν αυτό συμβαίνει και εντός της πόλης! 
Τα πιο πολλά παράπονα όμως έρχονται από τις ακριτικές περιοχές σε όλη την Ήπειρο, με αποτέλεσμα κάτοικοι και τοπικοί φορείς να κάθονται σε… αναμμένα κάρβουνα! 
Και μπορεί στην περίπτωση του Δελβινακίου ο δήμαρχος Πωγωνίου να έλαβε διαβεβαίωση από την κεντρική Διοίκηση ότι δεν υφίσταται ζήτημα κατάργησης του Γραφείου ΕΛΤΑ, ωστόσο η ιστορία έχει δείξει ότι πολλές φορές τα πάντα αλλάζουν εν μια νυκτί, γι’ αυτό και δικαιολογημένη η αναστάτωση, ειδικά όταν γενικότερα παρατηρείται μια υποβάθμιση των υπηρεσιών των ΕΛΤΑ.
 Αναφορά Χρ. Γκόκα
Μάλιστα, αναφορά προς τους Υπουργούς Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Οικονομικών, σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, βάσει και της επιστολής του Σωματείου Ταχυδρομικών Ηπείρου - Κέρκυρας (Σ.Τ.Η.Κ.) κατέθεσε ο βουλευτής Άρτας του ΚΙΝΑΛ Χρ. Γκόκας.
Το Σωματείο στην επιστολή του κάνει μία αναλυτική περιγραφή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι υπάλληλοι στα ταχυδρομικά καταστήματα κάθε Νομού της δικαιοδοσίας του, λόγω της εθελούσιας αποχώρησης συναδέλφων τους, κατά την εφαρμογή του νέου μοντέλου διανομής. 
Όπως τονίζεται οι έντονες διαμαρτυρίες των πολιτών είναι καθημερινό φαινόμενο, καθώς η αλληλογραφία καθυστερεί πολύ να φτάσει στους τελικούς αποδέκτες, καθυστερούν συντάξεις και η διανομή του Τύπου, ενώ οι λογαριασμοί έχουν ήδη λήξει όταν παραλαμβάνονται. 
Οι πολίτες και οι εξυπηρετούμενοι επαγγελματίες και επιχειρήσεις, έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους απέναντι στον Οργανισμό των ΕΛ.ΤΑ., αντίθετα με την προτίμηση που έδειχναν επί χρόνια προς τις υπηρεσίες του.
 Μεγάλος όγκος…
Επιπλέον, οι εκπρόσωποι του Σωματείου, επισημαίνουν ότι εξαιτίας της τραγικής κατάστασης που επικρατεί, οι εν ενεργεία υπάλληλοι δέχονται τη βοήθεια των συναδέλφων τους που αποχώρησαν, καθώς δεν είναι εφικτό να ανταπεξέλθουν στον όγκο της δουλειάς και η πίεση που δέχονται έχει συνέπειες στην προσωπική τους υγεία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο βουλευτής Άρτας έχει κατ' επανάληψη αναδείξει το θέμα και για μια ακόμη φορά καλεί τους αρμόδιους Υπουργούς να λάβουν υπόψη τους την εκτενή επιστολή του Σ.Τ.Η.Κ. και να προβούν στις κατάλληλες ενέργειες με επανεξέταση του σχεδίου αναδιάρθρωσης των ΕΛ.ΤΑ., για να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία των Ελληνικών Ταχυδρομείων.