Άρση περιορισμών και εκπτώσεις ζεσταίνουν τη Γιαννιώτικη αγορά!

on .

AGORA PEZODROMOS KOSMOS KAFETEREIA 16 05 2021

• Τα πρώτα τους ψώνια στην περίοδο της νέας «κανονικότητας» έκαναν το Σαββατοκύριακο οι Γιαννιώτες, καθώς πλέον δεν ισχύει χρονικός περιορισμός, ενώ δεν απαιτούνται αποστολή SMS ή ραντεβού για να επισκεφθεί κανείς ένα εμπορικό κατάστημα.
Η κίνηση το Σάββατο στη Γιαννιώτικη αγορά ήταν αρκετά μεγάλη κι αυτό παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που αποθάρρυναν πολύ κόσμο από το να βγει από το σπίτι, ενώ τα μαγαζιά στη μεγάλη τους πλειοψηφία άνοιξαν και χθες και υποδέχθηκαν επίσης αρκετούς πελάτες, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία και συνδύασαν τα ψώνια τους με βόλτα στην πόλη, καφέ ή φαγητό!
Εξάλλου, διανύουμε δεκαήμερο προσφορών και οι καταστηματάρχες προσφέρουν ιδιαίτερα ελκυστικές εκπτώσεις στα είδη τους προκειμένου να αδειάσουν τις αποθήκες! Σε κάποιες περιπτώσεις, ειδικά σε πολυκαταστήματα του κέντρου, δεν έλειψαν μάλιστα οι ουρές, καθώς συνεχίζουν να ισχύουν οι περιορισμοί στον αριθμό των ατόμων που επιτρέπεται να βρίσκονται την ίδια ώρα εντός των καταστημάτων.
Σημειώνεται ότι τα εμπορικά θα είναι ανοικτά και την Κυριακή, 23 Μαΐου ώστε να έχουν την ευκαιρία να ανακτήσουν μέρος του χαμένου τους τζίρου μετά τα απανωτά «lockdown» των τελευταίων μηνών.
Αντιδρά ο Εμπορικός
Κατηγορηματικά αντίθετος στη λειτουργία των καταστημάτων χθες αλλά και την Κυριακή, 23 Μαΐου εμφανίζεται ο Εμπορικός Σύλλογος Ιωαννίνων, ο οποίος με ανακοίνωσή του κάλεσε τους καταστηματάρχες να μην ανοίξουν.
Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων, «τα “καλά και συμφέροντα” των μονοπωλιακών ομίλων με πρόσχημα την πανδημία ήρθε να διασφαλίσει η απόφαση της κυβέρνησης για άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές 16 και 23 Μαϊου. Είναι τα προεόρτια για το τι θα ακολουθήσει με την ψήφιση του νομοσχέδιου - εκτρώματος για την διευθέτηση του χρόνου εργασίας, την κατάργηση του 8ώρου και της Κυριακής αργίας». Παράλληλα, τονίζει πως «το παραπέρα ξήλωμα της Κυριακάτικης αργίας μαζί με τους άλλους νόμους “διευθέτησης του χρόνου εργασίας” που προωθούνται, μετατρέπουν την αγορά σε ρωμαϊκή αρένα».
Σύμφωνα με τον Εμπορικό, «η υπεράσπιση της Κυριακάτικης αργίας δεν είναι ζήτημα προσωπικής επιλογής του καθενός αφού η πανδημία, η οικονομική κρίση και οι συνθήκες που διαμορφωθήκαν από αυτές στην αγορά μας έχουν αναγκάσει τελικά σε δουλειά νύχτα-μέρα για να εξασφαλίσουμε τα απαραίτητα».