Ευάλωτα νοικοκυριά των Ιωαννίνων ενισχύει οικονομικά ο Ερυθρός Σταυρός

on .

ERYTHROS STAYROS DIANOMH

• Μία νέα δράση παροχής βοήθειας προς τους συνανθρώπους μας «τρέχει» αυτή την περίοδο το Περιφερειακό Τμήμα Ιωαννίνων του Ερυθρού Σταυρού. Πρόκειται για πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης που απευθύνεται σε ευάλωτα νοικοκυριά, τα οποία βρίσκονται αντιμέτωπα με τις συνέπειες της ανεργίας και το οποίο υλοποιεί ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός με τη χρηματοδότηση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Συλλόγων Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου (IFRC). Το πρόγραμμα απευθύνεται σε κατοίκους του Δήμου Ιωαννιτών και σ’ αυτό αναμένεται να ενταχθούν περίπου 300 νοικοκυριά.

Έως 18 Μαΐου οι αιτήσεις
Η υποβολή των αιτήσεων γίνεται ηλεκτρονικά στον σύνδεσμο: https://eenew.ifrc.org/x/tbtPj3Qf όπου παρέχονται και αναλυτικά όλες οι πληροφορίες.
Η πλατφόρμα θα είναι διαθέσιμη έως τις 18 Μαΐου.
Τηλέφωνο επικοινωνίας 695 55 63 639 (κανονική κλήση ή δωρεάν μέσω Viber), Δευτέρα έως Παρασκευή από 10:00-14:00 Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Για τα κριτήρια επιλογής και τα απαραίτητα δικαιολογητικά οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν στον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.redcross.gr/files/dikaiologhtika_050521.pdf

Για περίοδο 3 μηνών
Η οικονομική ενίσχυση από τον Ερυθρό Σταυρό έχει στόχο να δώσει τη δυνατότητα στα νοικοκυριά που θα επιλεγούν, να καλύψουν μέρος των δαπανών τους για την πληρωμή λογαριασμού ηλεκτρικού ρεύματος, την αγορά ειδών διατροφής, ειδών φαρμακείου και την κάλυψη αναγκών επικοινωνίας, για περίοδο 3 μηνών.
O ΕΕΣ μέσα από τη συγκεκριμένη δράση, θα διαθέσει το συνολικό ποσό των 175.500 ευρώ στα νοικοκυριά που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα με τη μορφή μηνιαίων δόσεων ύψους από 120 έως 320 ευρώ. Το ποσό θα διατεθεί στους δικαιούχους, με κριτήρια επιλογής, μέσω τραπεζικών μεταφορών και το ύψος του θα καθοριστεί σύμφωνα με τα μέλη του νοικοκυριού. Η τελική επιλογή θα στηριχθεί στον εντοπισμό των πιο ευάλωτων νοικοκυριών, με ξεκάθαρη προτεραιότητα σε εκείνα με το χαμηλότερο ετήσιο εισόδημα.