Διαμαρτυρία και στα Γιάννενα για τα εργασιακά δικαιώματα

on .

KINHTOPOIHSH ERGASIAKA

• Ημέρα απεργιακών κινητοποιήσεων η χθεσινή και στα Γιάννενα, με ΑΔΕΔΥ, Εργατικό Κέντρο, ΠΑΜΕ, ΣΥΡΙΖΑ και άλλα σωματεία και συλλογικότητες που πρόσκεινται στην εξωκοινοβουλευτική Αριστερά να πραγματοποιούν συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία και πορείες στους δρόμους της πόλης, συμμετέχοντας ξεχωριστά στον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς.
Στο επίκεντρο της κινητοποίησης, στην οποία συγκριτικά με άλλες φορές συμμετείχε περισσότερος κόσμος, βρέθηκε το εργασιακό νομοσχέδιο με τους συγκεντρωμένους να διαμαρτύρονται για επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων, κατηγορώντας την Κυβέρνηση ότι μεθοδεύει την κατάργηση του 8ωρου.
Η Μ. Τζούφη
Στην χθεσινή κινητοποίηση το «παρών» έδωσε και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μ. Τζούφη κατηγορώντας την Κυβέρνηση ότι οραματίζεται έναν εργασιακό Μεσαίωνα!
Στην ανακοίνωσή της σημειώνει ακόμη ότι «τα κατεκτημένα δικαιώματα της 8ωρης εργασίας, της κοινωνικής ασφάλισης, της άδειας, της ξεκούρασης και της εξισορρόπησης επαγγελματικής και προσωπικής ζωής είναι αδιαπραγμάτευτα και δε χαρίζονται σε κανέναν».