Μετά το Πάσχα νέα συνάντηση για το Ιωάννινα – Κακαβιά στο Υπ. Υποδομών

on .

IONIA ODO KAKABIA PINAKIDA

• Στις συναντήσεις που είχε τη Μεγάλη Τετάρτη στην Αθήνα αναφέρθηκε χθες με δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων.
Στη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλή και τον Γενικό Γραμματέα Γ. Καραγιάννη συζητήθηκε το ζήτημα των διευρωπαϊκών οδικών αξόνων της Ηπείρου και ειδικότερα οι οδικές συνδέσεις Καμπή- Ζέφυρος Πρέβεζας- παραλιακό μέτωπο και Ιωάννινα – Κακαβιά.
- Για το πρώτο έργο ο Περιφερειάρχης ζήτησε από το Υπουργείο να παραδώσει τη μελέτη που εκπονείται μέχρι το Ζέφυρο στην Περιφέρεια, ώστε να την ωριμάσει και στη συνέχεια να επιδιώξει την ένταξή της στο επόμενο ΕΣΠΑ.
- Για το τμήμα Ιωάννινα- Κακαβιά, ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία για την ωρίμανση της μελέτης του τμήματος Καλπάκι- Κακαβιά από την Περιφέρεια με τον προϋπολογισμό να ανέρχεται σε 65 εκ. ευρώ, ενώ ο προϋπολογισμός της τρίιχνης διατομής του τμήματος Ιωάννινα- Καλπάκι ανέρχεται σε 230 εκ. ευρώ. Αναλυτικότερη συζήτηση συμφωνήθηκε να γίνει μετά το Πάσχα σε νέα συνάντηση, όταν θα γίνει και η παρουσίαση των μελετών.
Αγροτικά ζητήματα
Στη συνάντηση με την Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Φ. Αραμπατζή και τα στελέχη του Υπουργού Σπήλιου Λιβανού εξετάστηκαν ζητήματα που αφορούν νομοθετικές ρυθμίσεις για την προστασία των γαλακτοκομικών προϊόντων και εν γένει για την κτηνοτροφία.