Με κρατήσεις και μέτρα οι Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας στα Γιάννενα

on .

KORONOIOS MASKES EKKLHSIA

• Το πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδος ανακοίνωσε η Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων, με τον Μητροπολίτη Μάξιμο στην εγκύκλιό του να ζητά από τους πιστούς να δηλώνουν τηλεφωνικά στους ναούς τη συμμετοχή τους στις Ακολουθίες, καθώς και να τηρούν τα μέτρα, προσέχοντας ιδιαίτερα τις υποδείξεις των υπευθύνων των Εκκλησιών.
Η Ανάσταση στα Γιάννενα θα γίνει στις 8.30 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου, ενώ τη Μεγάλη Παρασκευή ο Επιτάφιος Θρήνος θα ψαλεί δυο φορές, στις 6 το απόγευμα και στις 8 το βράδυ.
Οδηγίες
Εντός των Ιερών Ναών σε όλες τις Ακολουθίες θα εισέρχεται μόνο ο αριθμός των ατόμων που επιτρέπεται. Οι υπεύθυνοι των Ιερών Ναών θα πρέπει να φροντίσουν, ώστε τα κεριά από την Μεγάλη Πέμπτη μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα να ανάβονται εκτός του Ιερού Ναού, για την αποφυγή του συνωστισμού. Επειδή δεν θα επιτρέπεται η προσκύνηση των Επιταφίων εντός των Ιερών Ναών, καλούνται οι πιστοί, όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο «να διέρχονται πλησίον του Επιταφίου ποιούντες μόνον σχήμα ευλαβικώς». Όσον αφορά τη θεία κοινωνία ο Μητροπολίτης ζητά από τους πολίτες να αξιοποιήσουν την δυνατότητα να κοινωνήσουν από τη Μεγάλη Δευτέρα έως και την Μεγάλη Τετάρτη, ώστε να μην παρουσιαστεί συνωστισμός κατά την Μεγάλη Πέμπτη, το Μεγάλο Σάββατο και την Ανάσταση.