Ο Αλ. Καχριμάνης… υποβάθμισε τη «Σχεδία» και απείλησε με αποχώρηση της Περιφέρειας!

on .

SXEDIA SHMA

• Τα όσα διαδραματίζονται στο Κέντρο Πρόληψης «Σχεδία» και τα οποία το τελευταίο διάστημα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, μετά από τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα του «Π.Λ.», πέρασαν… επιδερμικά από το χθεσινό περιφερειακό συμβούλιο, μετά από ερώτημα που υπέβαλε ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Γ. Πρέντζας, ο οποίος ζήτησε μια πρώτη ενημέρωση από τον Περιφερειάρχη, δεδομένου ότι η Περιφέρεια εκπροσωπείται στο Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου.
Παίρνοντας το λόγο ο Περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης, εμφανώς ενοχλημένος, υποβάθμισε το ρόλο του Κέντρου Πρόληψης, λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι «απ’ όταν ήρθε το ΚΕΘΕΑ το οποίο κάνει φοβερό έργο στην Ήπειρο, δεν ξέρω κατά πόσο χρειάζεται η Σχεδία»!
Παράλληλα ανέφερε ότι από την εποχή που ήταν ακόμη Νομάρχης, το 2003, «οι δυο που σήμερα είναι απέναντι, ο κ. Τζιμογιάννης και ο γιατρός (σ.σ. ο επιστημονικά υπεύθυνος Β. Κούτρας) ήταν σαν το παπί με το χηνάρι»!
Μετά όμως από τις τελευταίες εξελίξεις και τις διαστάσεις που έχει λάβει το θέμα, σύμφωνα με τον Αλ. Καχριμάνη η Περιφέρεια είναι έτοιμη να αποχωρήσει από το Δ.Σ. «Δεν συζητιέται το θέμα σε 5 λεπτά, αλλά αν συνεχίσει ο κ. Τζιμογιάννης, που τελικά ουδείς είδα να τον στηρίζει στο Διοικητικό Συμβούλιο από τους φορείς που συμμετέχουν, εγώ θα προτείνω να αποχωρήσει η Περιφέρεια», ανέφερε στην παρέμβασή του ο Αλ. Καχριμάνης.
Εν μέρει μπορεί να εξηγηθεί η χθεσινή ενόχληση του Περιφερειάρχη, καθώς ο Πρόεδρος της «Σχεδία» Στεφ. Τζιμογιάννης στην πρόσφατη επιστολή που δημοσιοποίησε επέρριψε σοβαρές ευθύνες για την κατρακύλα που πήρε το Κέντρο και σε τρεις από τους τοπικούς φορείς που συμμετέχουν (Περιφέρεια, Δήμο, Μητρόπολη).

Η «Λαϊκή Συσπείρωση»
Η «Λαϊκή Συσπείρωση» που έθεσε χθες το θέμα για μια πρώτη ενημέρωση, ζήτησε να συζητηθεί στο επόμενο περιφερειακό συμβούλιο αυτοτελώς. «Δεν μπορεί να αποφύγει η περιφερειακή αρχή τις ευθύνες της όλων των προηγούμενων ετών για την κατάσταση που έχει περιέλθει η ΣΧΕΔΙΑ, την στιγμή μάλιστα που έχει τον κ. Γοργόλη αντιπρόεδρο του Δ.Σ. της ΣΧΕΔΙΑΣ. Η απόπειρα του Περιφερειάρχη να απομειώσει την κρίση σε αντιπαλότητα δυο προσώπων δεν είναι σοβαρή και δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Η ΣΧΕΔΙΑ έχει ως στόχο την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας, σε αντίθεση με το ΚΕΘΕΑ που ασκεί θεραπεία και αυτό το μπέρδεμα που έκανε ο Περιφερειάρχης, πρέπει να το διορθώσει στο μυαλό του. Πάντως ο κ. Γοργόλης δεν τοποθετήθηκε ως όφειλε. Η αναγγελία φυγής δεν μπορεί να οδηγήσει σε αποφυγή απολογισμού του εκπροσώπου της περιφερειακής αρχής», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση».