Τρεις στους τέσσερις Έλληνες δηλώνουν ότι θα κάνουν το εμβόλιο

on .

EMBOLIO

• Στις 13,5 μονάδες διαμορφώνεται η διαφορά της Ν.Δ. με τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με την δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ που παρουσιάστηκε στο χθεσινοβραδινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων.
Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων τα ποσοστά είναι τα εξής: Νέα Δημοκρατία 38%, ΣΥΡΙΖΑ 24,5%, ΚΙΝΑΛ 7%, ΚΚΕ 6%, Ελληνική Λύση 4,5%, ΜέΡΑ 25 3%, άλλο 7,5%, αναποφάσιστοι 9,5%.
Καταλληλότερος για πρωθυπουργός συνεχίζει να είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 44%, έναντι 26% του Αλέξη Τσίπρα, ενώ ο «κανένας από τους δύο» συγκεντρώνει το ποσοστό του 27%.
Στο ερώτημα αν θα κάνουν το εμβόλιο του κορωνοϊού, το 56% απάντησε σίγουρα ναι, το 19% μάλλον ναι (το 75% δηλαδή δίνει θετική απάντηση), το 10% απαντά μάλλον όχι και το 12% σίγουρα όχι. Παράλληλα, το 56% θα το κάνει το συντομότερο, το 13% απάντησε πως θα εμβολιαστεί μετά από 2-3 μήνες, το 16% αρκετά αργότερα και το 13% ποτέ.
Όσο για την ικανοποίηση από την οργάνωση των εμβολιασμών, το 48% είναι ικανοποιημένο, σε αντίθεση με το 25% που δεν είναι.
Οι πολίτες απαντούν αναφορικά και με την ανησυχία τους για τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού, με το 59% να δηλώνει πως ανησυχεί, το 18% μέτρια, ενώ το 18% λίγο ή ελάχιστα.
Στη δημοσκόπηση αποτυπώνεται η γνώμη των ερωτηθέντων και για την απόφαση ειδικών και κυβέρνησης να παραμείνουμε στην πόλη τις γιορτές. Για την απαγόρευση μετακινήσεων από νομό σε νομό το Πάσχα, το 54% θεωρεί πως η απόφαση είναι στη σωστή κατεύθυνση, ενώ το 38% θεωρεί πως είναι λανθασμένη, με το 8% να απαντάει δεν γνωρίζω/δεν απαντώ.
Για το άνοιγμα της εστίασης και των σχολείων μετά το Πάσχα, το 75% θεωρεί πως είναι σωστή η απόφαση, έναντι του 16%.
Σε ερώτηση για τον Νίκο Δένδια και την στάση του στην επίσκεψη στην Άγκυρα, το 75% είδε θετικά την παρουσία και τον τρόπο που αντιμετώπισε ο Έλληνας ΥΠΕΞ την ένταση με τον Τσαβούσογλου, ενώ το 11% αρνητικά.