Ενοποιούνται οι έδρες ταξί Δήμων Ιωαννιτών και Ζίτσας

on .

TAXI APERGIA GIANNINA

• Την ενοποίηση των εδρών ταξί των Δήμων Ζίτσας και Ιωαννιτών ενέκρινε τελικά χθες το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, παρά τις αντιδράσεις που υπήρξαν από τους επαγγελματίες ταξί των Ιωαννίνων.
Όπως τόνισε στην εισήγησή του ο Εκτελεστικός Γραμματέας Δημ. Σιώλος «ο Δήμος Ζίτσας, είναι απολύτως περιαστικός κατά το μεγαλύτερο και ουσιαστικό μέρος του με τα Ιωάννινα και συνδέεται απόλυτα με την ίδια διοικητική μονάδα των Ιωαννίνων».
Στην τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης, τόνισε ότι με την απόφαση αποτρέπεται η έκδοση νέων αδειών ταξί στους Δήμους Ιωαννιτών και Ζίτσας και τελειώνει το ζήτημα με τις διαμάχες για το μεταφορικό έργο στο Αεροδρόμιο Ιωαννίνων.
Στην εισήγηση προστέθηκε παράγραφος ως περιεχόμενο της απόφασης ότι εκτός του Δήμου Ζίτσας, δεν συντρέχουν όροι και προϋποθέσεις για συνένωση εδρών άλλων Καλλικρατικών Δήμων με την έδρα των Ιωαννίνων.
Σε Αναπτυξιακό Οργανισμό μετατρέπεται η ΕΤΑΝΑΜ Α.Ε.
Τη μετατροπή της ΕΤΑΝΑΜ Α.Ε. σε Αναπτυξιακό Οργανισμό, με έδρα την Πρέβεζα, ενέκρινε στη χθεσινή του συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιωαννίνων. Η μετατροπή γίνεται με την προοπτική μελλοντικά η ΕΤΑΝΑΜ Α.Ε. να απορροφηθεί από την ΗΠΕΙΡΟΣ Α.Ε. ώστε να δημιουργηθεί ένας ισχυρός αναπτυξιακός οργανισμός με παραρτήματα σε Πρέβεζα και Άρτα.
Αναγκαστική απαλλοτρίωση...
Στη χθεσινή του συνεδρίαση το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, ενέκρινε την επικαιροποίηση της κήρυξης της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης εκτάσεων ακινήτων για το έργο της εισόδου της Ηγουμενίτσας.
Ανανέωση η θητείας…
Την παράταση της θητείας των μελών του Περιφερειακού Επιστημονικού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας για ένα χρόνο, ενέκρινε χθες το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου.