Συνάντηση Υφ. Μεταφορών με τον Πρόεδρο της Hellenic Seaplanes Λίγο πριν τη λήψη άδειας το υδατοδρόμιο Ιωαννίνων

on .

YDATODROMIA YDROPLANO

• Το μέλλον για τα υδροπλάνα και η ανοδική πορεία που σημειώνεται στην ανάπτυξη του δικτύου υδατοδρομίων στην Ελλάδα ήταν τα θέματα που τέθηκαν επί τάπητος στη συνάντηση που είχε ο Υφυπουργός Μεταφορών, Γιάννης Κεφαλογιάννης με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Hellenic Seaplanes, Νικόλα Χαραλάμπους, στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.
Κατά την συνάντηση, η συζήτηση στράφηκε προς την ενημέρωση του Υφυπουργού για όλα τα νέα γύρω από την προετοιμασία της αεροπορικής εταιρίας όντας ένα βήμα πριν την εκκίνηση της πτητικής λειτουργίας της.
Ειδικότερα, ο κ. Χαραλάμπους ενημέρωσε τον υπουργό για τον προγραμματισμό για φέτος των πρώτων πτήσεων της εταιρίας, τα νέα υδροπλάνα που θα έρθουν στην Ελλάδα, το σύστημα κρατήσεων που θα ανακοινωθεί και θα είναι διαθέσιμο στο κοινό τις επόμενες ημέρες καθώς και όλα τα θέματα που πρέπει να ρυθμιστούν για την λειτουργία των υδατοδρομίων.
Κατά την συνάντηση, μεταξύ άλλων, συζητήθηκε η ετοιμότητα των υδατοδρομίων που έχουν ήδη άδεια λειτουργίας (Κέρκυρα Παξοί και Πάτρα), αλλά και τα υδατοδρόμια που βρίσκονται λίγο πριν την λήψη της άδειας, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και αυτό των Ιωαννίνων στη Λίμνη Παμβώτιδα.