Και άλλα άρρωστα πλατάνια εντοπίζονται στην Παραλίμνιο

on .

PLATANIA PARALIMNIO 20 4 2021

• Σφενδάμια επέλεξε ο Δήμος Ιωαννιτών για να αντικαταστήσουν τα πλατάνια που έκοψε στην Παραλίμνιο περιοχή λόγω του ότι είχαν προσβληθεί από την ασθένεια του μεταχρωματικού έλκους.

Τα εννέα πρώτα νεαρά δέντρα φυτεύτηκαν χθες το πρωί από το τμήμα πρασίνου του Δήμου, όμως παραμένει η ανησυχία για τον φονικό μύκητα, ο οποίος μπορεί να νεκρώσει κι άλλα πλατάνια περιμετρικά του Κάστρου και στην Πλατεία Μαβίλη.

Τα σφενδάμια που επέλεξε να φυτέψει ο Δήμος στην Παραλίμνιο αγοράστηκαν από πιστοποιημένο φυτώριο στη χώρα και μπορούν να αναπτυχθούν γρήγορα και να αποκαταστήσουν την εικόνα της περιοχής καθώς το φύλλωμά τους είναι όμοιο με του πλατάνου, όπως τονίζουν από τον Δήμο. «Να ανακοπεί η νόσος...»

Σε δηλώσεις του χθες ο Αντιδήμαρχος Αριστείδης Παππάς ανέφερε πως «θα καλύψουμε όλα τα κενά που δημιουργήθηκαν μετά την κοπή των πλατάνων. Το πρώτο και σημαντικότερο είναι να ανακοπεί η νόσος του μεταχρωματικού έλκους και να σώσουμε την υπόλοιπη δενδροστοιχία».

Ωστόσο, σημείωσε ότι το τμήμα πρασίνου έχει εντοπίσει δύο ακόμη δέντρα τα οποία είναι πιθανό να έχουν νοσήσει και τα παρακολουθεί.

Πέρα από την φύτευση των νέων δέντρων, το τμήμα πρασίνου θα προχωρήσει και στην απομάκρυνση των κορμών που έχουν μείνει από τα πλατάνια που κόπηκαν, με τη χρήση ειδικού μηχανήματος, καθώς είναι αδύνατο να ξεριζωθούν. Επίσης άμεσα θα γίνει η κοπή ενός πεύκου που έχει πέσει στα τείχη του Κάστρου. Κι άλλα καλαθάκια Ο Δήμος δεν παραλείπει να κάνει γνωστό ότι στην Παραλίμνιο περιοχή έχουν τοποθετηθεί καινούρια και περισσότερα καλαθάκια απορριμμάτων και ο Αντιδήμαρχος Αριστείδης Παππάς απηύθυνε για μία ακόμη φορά έκκληση στους συμπολίτες να μεριμνούν για την καθαριότητα της περιοχής.